Παραπολιτικά

Χοροί επάνω στα συντρίμμια “Θ”

Προχθές βράδυ οι οθόνες πλημμύρισαν από εικόνες έξω από τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με χορούς και πανηγύρια, συρτά και χασαποσέρβικα.

500 μέτρα μακριά, οι εικόνες της ντροπής συνεχίζονταν, με τις «ουρές» στις Τράπεζες.

Μπορεί κανείς να αντιληφθεί τη χαρά, ακόμα και την αλαζονεία, που σου δημιουργεί η νίκη και το γεγονός ότι παραμένεις εξασφαλισμένος στην εξουσία. Όλα είναι θεμιτά και εύλογα. Ανθρώπινα.

Αλλά την ασυνειδησία και την απρέπεια δεν μπορεί κανείς λογικός να τις καταπιεί, όταν όλοι ανεξαιρέτως οι χορευταράδες γνώριζαν πως η κατάσταση στη χώρα θα επιδεινώνεται ημέρα με την ημέρα, όταν γνώριζαν πως η αγορά – στο κέντρο της οποίας βρίσκονται τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ – είναι συντρίμμια, ότι η οικονομία έχει υποστεί ανήκεστο βλάβη. Για ποιον λόγο ακριβώς το γλεντούσαν, δεν καταλαβαίνουμε, αλλά έχουμε ξαναπεί ότι όλα τα γεγονότα θα τα εξηγήσει ο ψυχαναλυτής του μέλλοντος. Οι χοροί και τα πανηγύρια συνέβαλαν απλά στην κορύφωση του αντιευρωπαϊκού συναισθήματος των πολιτών, που έβλεπαν στους δέκτες τους, τις νέες μορφές της επανάστασης να κατατροπώνουν με καρσιλαμάδες τους εχθρούς της χώρας.

Μόνο σε αυτό.

Όσο για την επόμενη ημέρα, τη χθεσινή; Βέρτιγκο… Η κουρασμένη με την ενασχόληση μαζί μας Ευρώπη κλήθηκε από την Κυβέρνηση να δείξει άμεσα αλληλεγγύη και να συνεχίσει να στηρίζει τη χώρα, η οποία θα προχωρήσει σε λήψη χειρότερων μέτρων από αυτά που απέρριψε στο δημοψήφισμα.

Θα ήταν αστεία όλα αυτά αν δεν ήταν τόσο τραγικά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το