Τοπικά

Χώροι αναψυχής παιδιών στο Βόλο σε πλήρη εγκατάλειψη “Θ”

?

Σε πλήρη εγκατάλειψη έχουν περιέλθει πάρκα στη Νέα Ιωνία με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται για την κατάσταση τονίζοντας ότι νιώθουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Αναγνώστες της «Θ» ήταν η αφορμή για το «οδοιπορικό» σε δύο πάρκα της Νέας Ιωνίας και ένα στους Αγίους Αναργύρους όπου καταγράφονται η εγκατάλειψη και η έλλειψη υποδομών σε χώρους όπου σχεδόν κάθε μέρα παίζουν παιδιά, αλλά και είναι σημεία συνάντησης ηλικιωμένων ανθρώπων.

Προχθές Παρασκευή η «Θ» μετά από διαμαρτυρίες αναγνωστών βρέθηκε σε δύο πάρκα στη Νέα Ιωνία και σε ένα των Αγίων Αναργύρων. Συγκεκριμένα στο πάρκο Λαμπράκη δίπλα από το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας στη διασταύρωση των οδών Εθνικών Αγώνων και Φιλαδελφείας, στο πάρκο διαγωνίως από την είσοδο της ΜΕΤΚΑ στις οδούς Μυτιλήνης και Κυρίλλου και τέλος στους Αγίους Αναργύρους στη συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη και Μιαούλη.

Η κατάσταση που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός ήταν τραγική και δραματική με τους περιοίκους να διαμαρτύρονται για την εγκατάλειψη και την επισήμανση ότι η Νέα Ιωνία έχει ξεχαστεί από το χάρτη των έστω και μικρών παρεμβάσεων και έργων. Οι παιδικές χαρές έχουν ουσιαστικά κλείσει και κατασκευάζονται καινούργιες στη θέση των παλιών με ευρωπαϊκά πρότυπα, αλλά τουλάχιστον κάποια επικίνδυνα για τα παιδιά κυρίως παιχνίδια και όχι μόνο θα έπρεπε να καταγραφούν και να απομακρυνθούν από τα πάρκα.

Σίγουρα η οικονομική κρίση και η προχειρότητα με την οποία πραγματοποιήθηκε η συνένωση των πρώην Καλλικρατικών Δήμων είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός απέραντου ενιαίου Δήμου, ίσως του μεγαλύτερου σε έκταση σε όλη την Ελλάδα. Και όπως ήταν φυσικό με τους χρηματικούς πόρους προς τους ΟΤΑ από την κεντρική διοίκηση να μειώνονται συνεχώς είχε ως αποτέλεσμα την έλλειψη του απαραίτητου προσωπικού και των χρημάτων για να υποστηριχθούν δομές και δημοτικοί χώροι.

Στη Νέα Ιωνία πάντως κάτοικοι θεωρούν ότι έχουν εγκαταλειφθεί χρόνια τώρα από τους αρμόδιους φορείς και η προσφυγική πόλη έχει ρημάξει, αφού, σύμφωνα με τους ίδιους, έχουν χρόνια να δουν ένα έργο να πραγματοποιείται.

Πάρκο Λαμπράκη

Στο πάρκο Λαμπράκη δίπλα από το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας στη συμβολή των οδών Εθνικών Αγώνων και Φιλαδελφείας ξύλινη κατασκευή έχει καταρρεύσει μέρες τώρα και δεν έχουν απομακρυνθεί τα σάπια ξύλα, κάδος για σκουπίδια είναι στο έδαφος αφού έχει αποκολληθεί από τη μεταλλική του βάση, στην τσουλήθρα τα ξύλα έχουν σαπίσει και θέλουν αποκατάσταση με βίδες να προεξέχουν, ενώ και ένα κομμάτι έχει σπάσει, η περίφραξη στο γήπεδο μπάσκετ απουσιάζει στο μεγαλύτερο κομμάτι της, απομεινάρι μεταλλικής βάσης προφανώς από ξύλινη κατασκευή έχει ξεχαστεί, ενώ οι κούνιες θυμίζουν πάρκο προηγούμενων δεκαετιών με τα ξύλινα καθίσματα και τις πλάτες να έχουν αλλοιωθεί από την πολυκαιρία.

Πάρκο απέναντι από ΜΕΤΚΑ

Άλλο ένα πάρκο που χρειάζεται παρέμβαση είναι διαγωνίως από τη ΜΕΤΚΑ στις οδούς Μυτιλήνης και Κυρίλλου. Ο κηπουρός έχει να περάσει καιρό αφού τα χόρτα έχουν θεριέψει, ο χώρος βρίθει από απορρίμματα, κλαδιά από δέντρα υπάρχουν στα παρτέρια, οι κούνιες ή πρέπει να απομακρυνθούν ή να επισκευαστούν αφού τα ξύλα έχουν σαπίσει, όπως και στα υπόλοιπα παιχνίδια κατασκευασμένα από σίδηρο πρέπει κάποιος να μεριμνήσει αφού η αλλοίωση-σκουριά είναι εμφανέστατη, ενώ η τσιμεντένια βάση στη μεταλλική τσουλήθρα έχει ραγίσει.

Στους Αγίους Αναργύρους

Αποκαρδιωτική εικόνα παρουσιάζει το πάρκο στους Αγίους Αναργύρους στις οδούς Κολοκοτρώνη και Μιαούλη. Η καθαριότητα του πάρκου είναι ελλιπέστατη αφού να σκουπίδια είναι από άκρη σε άκρη, το σιντριβάνι είναι γεμάτο με σκουπίδια και τα νερά του έχουν ένα πράσινο χρώμα με τη μυρωδιά να αναδίδεται έντονη, παγκάκι κατεστραμμένο και πεταμένο στο έδαφος, ξύλινο μυτερό κομμάτι σε παιχνίδι πρέπει να απομακρυνθεί επειγόντως, ξύλα σε παιχνίδια έχουν αλλοιωθεί, όπως το δοκάρι που συγκρατεί τις κούνιες, ενώ υπάρχουν και σχοινιά σε παιχνίδι που έχουν ξεκολλήσει και έχουν αλλοιωθεί από τη χρήση και τον καιρό και φαίνονται τα συρματόσκοινα από την εσωτερική πλευρά με τα σχοινιά να καλύπτουν υποτίθεται την εξωτερική.

Όλοι όσοι σχεδόν βρέθηκαν πέριξ των πάρκων αφού η βροχή ήταν καταρρακτώδης και δεν υπήρχε ούτε «ψυχή» σε αυτά ανέφεραν την εγκατάλειψη των χώρων από τους αρμόδιους φορείς χρόνια τώρα κάνοντας λόγο για έλλειψη καθαριότητας και κυρίως για την επικινδυνότητα που υπάρχει για τα παιδιά που επισκέπτονται τα πάρκα. Οι ίδιοι ζητούν είτε την αποκατάσταση των ζημιών και φθαρμένων παιχνιδιών είτε την απομάκρυνσή τους προτού συμβεί κάποιο σοβαρό ατύχημα σε κάποιο παιδί, μιας και οι χώροι των πάρκων χρησιμοποιούνται ακόμα, αφού λόγω της οικονομικής κρίσης δεν υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης σε ειδικούς χώρους διασκέδασης μικρών παιδιών με χρηματικό αντίτιμο όπως είναι οι παιδότοποι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το