Τοπικά

Χόρεψε με άτομο που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, γκρέμισε στερεότυπα…

Μία Βολιώτισσα δασκάλα χορού, η οποία εκπαιδεύεται εδώ και έξι μήνες στη μέθοδο διδασκαλίας χορού Dance Disability, στη χορογραφία που παρουσίασε πριν από δέκα ημέρες περίπου, «γκρέμισε» το στερεότυπο ότι ο χορός συνδέεται αποκλειστικά με ένα τέλειο ανθρώπινο σώμα.
Ο λόγος για τη Ζωή Ακριβούση, η οποία έχοντας παρτενέρ τον αθλητή του συλλόγου ΑΜΕΑ «Αργοναύτες» Βόλου, Παναγιώτη Κωνσταντινίδη, απέδειξε στην πράξη ότι ακόμη και άνθρωποι με αναπηρία είναι σε θέση να προσφέρουν ένα ιδιαίτερο χορευτικό θέαμα που καθηλώνει. Η δύναμη της εικόνας που παρουσίασε στο κοινό η νεαρή δασκάλα χορού μαζί με τον παρτενέρ της, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Dare Social Awards 2019» που διοργάνωσε η ομάδα «Πενθεσίλεια» στις αρχές Φεβρουαρίου, έμεινε ανεξίτηλη σε αρκετό κόσμο. Πολλοί Βολιώτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επί σκηνής μία μοναδική συνεργασία μεταξύ ενός αρτιμελή κι ενός ανάπηρου χορευτή. Χορογραφώντας το τραγούδι «Love is a bitch» που κυκλοφόρησε το 2017 από τον Νεοϋορκέζο τραγουδιστή Zachary William Dess, που είναι ευρύτερα γνωστός ως Two Feet, το ζευγάρι των χορευτών έδωσε μία άλλη διάσταση στην εκφραστική δύναμη που κρύβει το σώμα του ανθρώπου.

Η Ζωή Ακριβούση, η οποία γεννήθηκε το 1997, αμέσως μετά την αποφοίτησή της από το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου, αφοσιώθηκε ολοκληρωτικά στον χορό. Άλλωστε ασχολείται από τεσσάρων ετών, έχοντας συμμετάσχει με επιτυχία σε αγώνες τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, έχοντας ταξιδέψει μεταξύ άλλων σε Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (Ντουμπάι). Κάνει κλασικό και μοντέρνο χορό, αλλά και oriental. Την τελευταία τριετία αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μεγάλη της αγάπη, που συμπληρώνει αρμονικά με τη δραστηριότητά της ως μέλος της εθελοντικής ομάδας «Πενθεσίλεια» και το φιλανθρωπικό έργο που ασκεί από τον Νοέμβριο του 2017 μέχρι σήμερα.
Τον τελευταίο μισό χρόνο βρίσκεται μεταξύ Βόλου και Θεσσαλονίκης, αφού στη συμπρωτεύουσα παρακολουθεί τα μαθήματα του Dance Disability. Η συγκεκριμένη μέθοδος διδασκαλίας μεταφράζεται «Χορός Αναπηρία», την οποία έχει αναπτύξει εδώ και αρκετά χρόνια η χορογράφος-εκπαιδευτικός και χορογράφος Μαρία Καραπαναγιώτη, πρόεδρος επίσης της καλλιτεχνικής ομάδας «Δρυάδες εν πλω» με έδρα την Καρδίτσα.

«Χρειάστηκε ένας μήνας εντατικής πρόβας με τον Παναγιώτη Κωνσταντινίδη», σημείωσε η κ. Ακριβούση, η οποία έχει πολλά όνειρα για το μέλλον μέσα από τη στροφή που επέλεξε να κάνει ως δασκάλα χορού ΑΜΕΑ. «Στην «Πενθεσίλεια» εμπνεύστηκα για τη συγκεκριμένη χορογραφία με την ονομασία «Συν… Κίνηση», ενώ χάρη και στη συνεργασία με την καλλιτεχνική ομάδα «Δρυάδες εν πλω» μας δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσουμε κάτι διαφορετικό στον Βόλο, πέρα απ’ ό,τι έχουμε συνηθίσει», τόνισε στη συνέχεια.
Κλείνοντας, η Ζωή Ακριβούση απένειμε τα εύσημα στον παρτενέρ της, ενώ αναφέρθηκε και στο βαθύτερο νόημα της συγκεκριμένης performance. «Συνδυαστήκαμε άψογα με τον Παναγιώτη κι αυτό φάνηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της χορογραφίας. Για μένα ήταν από τις πιο δυνατές εμπειρίες που βίωσα όλα αυτά τα χρόνια που κάνω χορό. Ελπίζω να εμπνεύσαμε κι άλλους ανθρώπους με αναπηρία να ασχοληθούν. Αρκεί να το θέλεις και να το κάνεις μέσα από την καρδιά σου», κατέληξε η 22χρονη δασκάλα χορού, με την οποία όσοι ενδιαφέρονται να κάνουν μαθήματα, μπορούν να την αναζητήσουν είτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Instagram-Facebook), είτε στο τηλέφωνο 6973-599558.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το