Πολιτισμός

Χορευτική παράσταση στην Παλαιά Ηλεκτρική για την Παγκόσμια Ημέρα Χορού

daydance

Για 32η χρονιά τιμάται φέτος σε όλο τον κόσμο η Παγκόσμια Ημέρα Χορού, στις 29 Απριλίου, ημερομηνία γέννησης του Jean-Georges Noverre (1727-1810), δημιουργού του σύγχρονου μπαλέτου.

Ο θεσμός καθιερώθηκε από τo Διεθνές Συμβούλιο Χορού της UNESCO (CID),που είναι ο επίσημος ανώτατος οργανισμός για όλες τις μορφές χορού σε όλες τις χώρες του κόσμου και στόχο έχει να ενωθεί ο κόσμος του Χορού πέρα από πολιτικά, πολιτιστικά και εθνικά όρια, γύρω από μια Τέχνη που χαρακτηρίζεται από την οικουμενικότητά της. Κάθε χρόνο, μια σημαντική και αναγνωρισμένη προσωπικότητα από τη διεθνή σκηνή του Χορού συντάσσει ένα «Διεθνές Μήνυμα» που μεταφράζεται σε 20 γλώσσες και διαδίδεται σε όλο τον κόσμο. Φέτος, «συντάκτης» αυτού του μηνύματος ορίστηκε ο Ισπανός χορογράφος και χορευτής Israel Galván.
Τη Τετάρτη 29 Απριλίου 2015, η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου και η Δημοτική Σχολή Χορού, συμμετέχουν για 4η συνεχόμενη χρονιά στον εορτασμό κλείνοντας τον κύκλο των εορταστικών εκδηλώσεων με μια παράσταση σύγχρονου χορού στο θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής. Στην παράσταση «Σύγχρονες όψεις και απόψεις II» η διευθύντρια της σχολής Καλαντζή Άντζελα και οι καθηγήτριες Κασσάνδρα Αλίκη και Ρουκά Μαρίνα εξερευνούν με τη δική τους ματιά την εποχή μας και εμπνέονται από αυτή. Λαμβάνουν μέρος όλοι οι μαθητές του σύγχρονου χορού, κάποιοι από αυτούς θα χορέψουν για πρώτη φορά μπροστά σε κοινό και άλλοι καλούνται να γίνουν για πρώτη φορά συνδημιουργοί. Η χορογραφία «Do I want to fit?» είναι ένα project αυτοσχεδιασμού με θέμα τις ανθρώπινες σχέσεις, τη μίμηση, την επιβολή, την ενσυναίσθηση και τη μοναξιά. Οι μαθητές θα παρουσιάσουν τη δική τους χορογραφική μελέτη, εγχείρημα – πρόκληση γιατί οι ίδιοι μέσα από ένα καθορισμένο πλαίσιο οδηγιών και μουσικής καλούνται από απλοί performers να γίνουν δημιουργοί. Ώρα έναρξης: 9.00μ.μ
Η Δημοτική σχολή χορού με πάνω από 35 παραστάσεις και παρουσιάσεις στο Βόλο και εκτός νομού αλλά και πολλές συμμετοχές στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης τα τελευταία 29 χρόνια, καλεί όλους τους φίλους του χορού για να γιορτάσουν μαζί αυτή τη μέρα.
Εισιτήρια θα προπωλούνται στο Δίαυλο, Τοπάλη 14. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2421025363.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το