Κόσμος

Χονγκ Κονγκ: Ιστορική πορεία με 2 εκατ. διαδηλωτές και viral βίντεο

Οι διαδηλώσεις τα επεισόδια και οι πορείες στο Χονγκ Κονγκ είναι συχνό φαινόμενο τις τελευταίες ημέρες. Ντυμένοι στα μαύρα, οι διαδηλωτές έκαναν πορεία από το κέντρο του Χονγκ Κονγκ μέχρι το Νομοθετικό Συμβούλιο, την έδρα του τοπικού κοινοβουλίου.
Οι διαδηλωτές θέλουν την πλήρη απόσυρση του νομοσχεδίου για τις εκδόσεις υπόπτων στην Κίνα και την παραίτηση της Κάρι Λαμ.
«Η αντίδραση της Κάρι Λαμ δεν ήταν ειλικρινής, για αυτό διαδηλώνω σήμερα», εξήγησε ένας 39χρονος, ο Τέρενς Σεκ, που συμμετείχε στην κινητοποίηση μαζί με τα παιδιά του. «Εγώ προσωπικά θεωρώ ότι (η Κάρι Λαμ) δεν μπορεί πλέον να κυβερνά το Χονγκ Κονγκ, έχει απολέσει την εμπιστοσύνη της κοινής γνώσης», σχολίασε ο 38χρονος Ντέιβ Γουόνγκ.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, φοιτητές, εργαζόμενοι, σχεδόν όλοι βρίσκονται στους δρόμους για να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στο Πεκίνο.
Την περασμένη Τετάρτη σημειώθηκαν στο Χονγκ Κονγκ οι χειρότερες ταραχές μετά την επιστροφή του στην Κίνα από τη Βρετανία, το 1997.
Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών για να διαλύσει το πλήθος. «Αστυνομία του Χονγκ Κονγκ, οφείλεις να μας προστατεύεις, όχι να μας πυροβολείς», έγραφε ένα πανό που είχαν υψώσει οι διαδηλωτές.

Άλλοι κρατούσαν φωτογραφίες με σκηνές από τα επεισόδια στα οποία τραυματίστηκαν περίπου 80 άνθρωποι, εκ των οποίων 22 αστυνομικοί.
Σε περίπτωση που ο αριθμός των 2.000.000 διαδηλωτών επαληθεύει, θα είναι η μεγαλύτερη διαμαρτυρία στην ιστορία του Χονγκ Κονγκ.

Τα βίντεο που εμφανίζονται σε social media και στο youtube είναι εκατοντάδες και δείχνουν το πλήθος κόσμου που διαμαρτύρεται. Πολλοί από τους διαδηλωτές μάλιστα επιλέγουν να κοιμηθούν στους δρόμους, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που στέλνουν τα πρακτορεία.

Αξίζει να σημειωθεί πως ένα συγκεκριμένο βίντεο έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον του κόσμου, καθώς σε αυτό φαίνεται πως ακόμα και όταν διαμαρτύρονται δεν ξεχνάνε τον πολιτισμό και την παιδεία τους και στη θέα ενός ασθενοφόρου ο δρόμος ανοίγει σε δευτερόλεπτα για να περάσει.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το