Κόσμος

Χονγκ Κονγκ: Απατεώνες έκλεψαν 27 εκατ. ευρώ από 90χρονη γυναίκα

Μια ηλικιωμένη γυναίκα από το Χονγκ Κονγκ έπεσε θύμα τεράστιας απάτης από επιτήδειους, οι οποίοι αφού υποκρίθηκαν τους Κινέζους αξιωματούχους της αφαίρεσαν περίπου 27 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως διευκρίνισε η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ, οι απατεώνες υποκρίθηκαν πως ερευνούσαν μια εγκληματική υπόθεση στην Κίνα -ως αξιωματούχοι που υποτίθεται πως ήταν- και αφού είπαν στην 90χρονη πως η ταυτότητά της είχε κλαπεί και χρησιμοποιούνταν στην κυρίως χώρα, την ώθησαν να πραγματοποιήσει 11 τραπεζικές καταθέσεις σε διάστημα μόλις τριών μηνών, δηλαδή από τον Αύγουστο μέχρι τον Ιανουάριο προκειμένου να βοηθήσει στην υποτιθέμενη έρευνα.

Σύμφωνα με το BBC, οι Αρχές συνέλαβαν έναν 19χρονο άνδρα, ο οποίος στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση. Από τη μεριά τους, τα τοπικά ΜΜΕ τονίζουν πως η απάτη αποκαλύφθηκε όταν η οικιακή βοηθός της γυναίκας ειδοποίησε την κόρη της για τις ασυνήθιστες συναλλαγές. Η ηλικιωμένη ζούσε χωρίς την οικογένειά της αλλά με αρκετό προσωπικό στο σπίτι της σε μια από τις πλουσιότερες γειτονιές της πόλης, την Πικ.

Πηγή: Έθνος

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το