Κόσμος

Χλευάζουν τον Τριντό για τα καλά του λόγια για τον Κάστρο

Αντικείμενο χλευασμού αλλά και κριτικής έγινε ο Τζάστιν Τριντό, μετά από τα καλά λόγια που είπε για τον Φιντέλ Κάστρο, στη δήλωσή του μετά από τον θάνατο του ηγέτη της κουβανικής επανάστασης.

Ο πατέρας του Τριντό, Πιερ, πρώην πρωθυπουργός του Καναδά, είχε στενή σχέση με τον Φιντέλ Κάστρο, κάτι στο οποίο αναφέρθηκε και ο ίδιος, στην ανακοίνωσή του στην οποία χαρακτήρισε ως «αξιόλογο ηγέτη» τον Κουβανό, αλλά και «θρυλικό επαναστάτη και ρήτορα», επαινώντας τις βελτιώσεις που έκανε στην Παιδεία και την Υγεία στο νησί του.

Τα σχόλια του ήταν ξεκάθαρα πιο θετικά από εκείνα των περισσότερων δυτικών ηγετών, που είτε καταδίκασαν τη στάση του Κάστρο απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα, είτε άφησαν υπόνοιες για αυτό το θέμα.

Αντί για αυτό, ο Καναδός πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο πατέρας του «ήταν πολύ υπερήφανος να αποκαλεί φίλο του» τον Φιντέλ Κάστρο, ενώ δήλωσε ότι ήταν τιμή του ότι συνάντησε τους τρεις γιους του ιστορικού ηγέτη της Κούβας, αλλά και τον σημερινό ηγέτη της, τον αδελφό του Ραούλ, κατά την επίσκεψή του στο νησί πριν από λίγες ημέρες.

Πολλοί αντέδρασαν σε αυτή την τοποθέτηση, ανάμεσά τους και ο Αμερικανός γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο, ο οποίος είναι κουβανικής καταγωγής. «Είναι πραγματική δήλωση ή παρωδία; Γιατί αν είναι η πραγματική δήλωση του πρωθυπουργού του Καναδά, αυτό είναι ντροπιαστικό», έγραψε στο Twitter.

Η δήλωση του Τριντό προκάλεσε πολλά σχόλια και από τους χρήστες του Twitter, με τον κόσμο να αντιδρά στο γεγονός ότι ο Καναδός πρωθυπουργός δεν ήταν επικριτικός απέναντι στον Κάστρο.

Ο Φιντέλ Κάστρο είχε πάει στην κηδεία του πατέρα του Τριντό το 2000, ενώ ο Πιερ Τριντό έγινε το 1976 ο πρώτος ηγέτης χώρας μέλους του ΝΑΤΟ που επισκέφθηκε την Κούβα υπό την εξουσία του Κάστρο.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το