Τοπικά

Χειροτονείται στο Βόλο 33χρονος που από  φωτογράφος έγινε ιερέας…  “Θ”

Σ17Φ2

Από το χώρο της φωτογραφίας στην ιεροσύνη. Ο 33χρονος π. Νικόλαος Κουμπαρούλης ένιωσε μέσα του τη δύναμη της πίστης στο Θεό και λίγο καιρό, αφότου παντρεύτηκε αποφάσισε να γίνει ιερέας. Εδώ και περίπου δύο χρόνια υπηρετεί ως άμισθος διάκονος στη Μητρόπολη Δημητριάδος, ενώ μεθαύριο θα χειροτονηθεί πρεσβύτερος.

Ήδη δραστηριοποιούνται δώδεκα άμισθοι ιερείς στη Μητρόπολη Δημητριάδος, καθώς οι πιστώσεις για μονιμοποίηση στο Δημόσιο προκύπτουν πλέον με το σταγονόμετρο.

Για τους ανθρώπους αυτούς που αποφασίζουν να αφοσιωθούν και να δραστηριοποιηθούν στους κόλπους της Εκκλησίας η σημασία του ταξιδιού, της ξεχωριστής αυτής εμπειρίας, είναι το στοιχείο που τους κερδίζει και όχι τόσο το ζήτημα της οικονομικής επιβίωσης.

Χωρίς βέβαια και το τελευταίο να είναι κάτι αδιάφορο γι’ αυτούς, καθώς αξίζει να αναφερθεί ο π. Νικόλαος είναι παντρεμένος και πατέρας δύο μικρών παιδιών.

Ο ίδιος γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας και με το που τελείωσε το Λύκειο, φοίτησε σε ΙΕΚ γραφιστικής και φωτογραφίας. Παρακολούθησε στη συνέχεια για ένα χρόνο τη Ριζάρειο Σχολή και στη συνέχεια ασχολήθηκε με τη φωτογραφία λειτουργώντας κατάστημα για δύο περίπου χρόνια στον Πειραιά. Το 2011 παντρεύτηκε και από εκείνο το διάστημα του άναψε στην ψυχή του η φλόγα για να στραφεί στην ιεροσύνη. Μετακόμισε με την οικογένειά του στο Βόλο και ανέλαβε καθήκοντα φωτογράφου στη Μητρόπολη Δημητριάδος, αφού πρώτα χειροτονήθηκε διάκονος από το μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο.

Εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο έχει αναλάβει και καθήκοντα φωτογράφου στις εκδηλώσεις της Μητρόπολης λόγω της εμπειρίας και της γνώσης που διαθέτει.

Όπως ο ίδιος λέει, «στο Βόλο δεν έχω κανένα συγγενή. Οικογένειά μου είναι η Μητρόπολη και οι άνθρωποι αυτοί που από την πρώτη στιγμή με φρόντισαν».

Για τη στροφή του στην ιεροσύνη τόνισε πως μέχρι να παντρευτώ, ασχολιόμουν κυρίως με τη φωτογραφία. Μετά, όμως, δημιουργήθηκε μέσα μου η επιθυμία να γίνω ιερέας, να αφοσιωθώ στο Θεό. Και αυτό το συναίσθημα ήταν πολύ όμορφο για μένα. Και το αποφάσισα ανεξαρτήτως της οικονομικής κατάστασης που είναι πολύ δύσκολη.

Αυτές τις ημέρες ο π. Νικόλαος βρέθηκε στο Άγιον Όρος για να λάβει τις απαιτούμενες πνευματικές και ψυχικές δυνάμεις, λίγο πριν τη χειροτονία του σε πρεσβύτερο και την ανάληψη επιπλέον καθηκόντων.

Ο μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος υπογράμμισε πως οι άνθρωποι που στρέφονται στην ιεροσύνη ξέρουν ότι θα έχουν ένα λιτό βίο και τονωτική δύναμη γι’ αυτούς θα είναι η αγάπη των πολιτών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το