Τοπικά

Χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου στον Βόλο

Τελέστηκε σήμερα στον  Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου  από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου π. Ιωάννου Σωτηρόπουλου.

Ο Πρεσβύτερος είναι έγγαμος κληρικός, πατέρας ενός παιδιού και πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.  Στη Θεία Λειτουργία τον Επίσκοπο πλαισίωσαν πολλοί Κληρικοί.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης ανέφερε ότι ο π. Ιωάννης ανήκει στη γενιά των Κληρικών, που γνώρισε μικρά παιδιά, όταν ανέλαβε το πηδάλιο της τοπικής εκκλησίας. «Μεγαλώσατε, σπουδάσατε, καταρτίσατε οικογένειες και πλέον, χαίρομαι, ως πατέρας, να βλέπω τα παιδιά μου ν’ αποκτούν οντότητα και ν’ αξιώνονται της μεγάλης ιερατικής τιμής».
Ο κ. Ιγνάτιος κάλεσε τον νέο Πρεσβύτερο να μη ξεχάσει ποτέ το πνεύμα της διακονίας: «ο λαός μας θα αναζητεί το παράδειγμα της ζωής σου, παρά τα λόγια σου, γι΄ αυτό να μιλάς περισσότερο στο Θεό, μέσα απ’ τη ζωντανή σου προσευχή και ίσως λιγότερο με τα λόγια σου στους ανθρώπους για τον Θεό, αλλά με τις πράξεις, την αγάπη και τη στοργή, την προσφορά και τη θυσία σου. Αυτό θέλει ο λαός από τους ιερείς του σήμερα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι π. Ιωάννης υπηρετεί την τοπική Εκκλησία μαζί με τον δίδυμο αδελφό του π. Σταύρο, μαζί με τον οποίο ανατράφηκαν πνευματικώς στην ενορία του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το