Τοπικά

Χειροπέδες σε δυο Λαρισαίες για πώληση κροτίδων και πυροτεχνημάτων

1 (1)

Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ στη Λάρισα, δυο γυναίκες ηλικίας 53 και 54 ετών, για παράνομη πώληση βεγγαλικών και φωτοβολίδων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας συνελήφθησαν:
η 53χρονη, ως προσωρινά υπεύθυνη παντοπωλείου, να κατέχει και να διαθέτει προς πώληση 1.308 παιδικά αθύρματα και 150 κροτίδες και
η 54χρονη, ως ιδιοκτήτρια παντοπωλείου, να κατέχει και να διαθέτει προς πώληση 751 παιδικά αθύρματα, 433 κροτίδες και 7 πυροτεχνήματα.

Όλα τα προς πώληση είδη κατασχέθηκαν, ενώ οι δυο γυναίκες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας. Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Για την πρόληψη σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, από τη χρήση κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, υπενθυμίζονται χρήσιμες συμβουλές προς τους πολίτες και ιδίως στους γονείς:
Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
Αποτρέψτε τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακρωτηριασμού ακόμα και θανάτου.
Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.
Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.

2 (1)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το