Ελλάδα

Χίος: Νέο βίντεο δείχνει αστυνομικούς των ΜΑΤ να χτυπούν με μανία πολίτες

Πολλά είναι τα βίντεο από τη Χίο τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας και δείχνουν την ένταση που επικράτησε ανάμεσα σε δυνάμεις των ΜΑΤ και κατοίκων, την ώρα που οι αστυνομικοί περίμεναν το πλοίο για να αποχωρήσουν από το νησί.
Το κλίμα στο λιμάνι Μεστών Χίου ήταν πολεμικό, με φωνές, βρισιές, χειρονομίες, κλομπ και φωτιές να συνθέτουν το «εκρηκτικό κοκτέιλ» βίας. Μάλιστα, τα τοπικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για… χουλιγκάνικη μέθοδο αποχώρησης των αστυνομικών που είχαν μεταβεί εκεί με φόντο τη δημιουργία της κλειστής δομής στην περιοχή του «17» στο Αίπος.

Ένα ακόμη οπτικοακουστικό υλικό έρχεται πλέον να προστεθεί στα προηγούμενα με τα επεισόδια. Μάλιστα, σε κάποιο σημείο αυτό δείχνει άνδρες των ΜΑΤ να ασκούν έντονη βία εναντίον ενός άλλου άνδρα, πιθανότατα διαδηλωτή – κατοίκου του νησιού, με τους αστυνομικούς να τον χτυπούν με τα κλομπ και με μανία.
Μάλιστα, σύμφωνα με τo politischios.gr, ήδη η Συντονιστική Επιτροπή κατοίκων και αιρετών μετέβη στο Λιμεναρχείο Χίου, όπου και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία κατά όσων προχώρησαν στην καταστροφή αυτοκινήτων.

ΕΔΕ για την αστυνομική αυθαιρεσία σε Λέσβο και Χίο
Ένορκη Διοικητική Εξέταση διέταξε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για να διερευνηθούν οι καταγγελίες για αστυνομική αυθαιρεσία σε Λέσβο και Χίο.
Σε βίντεο που κυκλοφόρησαν στα ΜΜΕ εμφανίζονται αστυνομικοί να σπάνε αυτοκίνητα πολιτών, ενώ στο λιμάνι της Χίου αστυνομικοί εμφανίζονται να έχουν ξεφύγει από τον έλεγχο κατά την αναχώρησή τους.
Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει: «Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι θα διερευνηθούν συμπεριφορές και γεγονότα που σχετίζονται με τα συμβάντα του τελευταίου τριημέρου στα νησιά της Χίου και της Λέσβου».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το