Ελλάδα

«Χιόνισε» κοκαΐνη στον Πειραιά: 35 κιλά θα πλημμύριζαν τη χριστουγεννιάτικη αγορά

Τα καρτέλ της Λατινικής Αμερικής δεν σταματούν να «πολιορκούν» το λιμάνι του Πειραιά ούτε την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών εντόπισαν σε κοντέινερ με «μπανάνες» συνολικά 35 κιλά κοκαΐνης, η οποία εκτιμάται ότι θα πλημμύριζε τις… χριστουγεννιάτικες αγορές.
Στα χαρτιά το φορτίο περιείχε μπανάνες. Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. αποκάλυψε, ωστόσο, ότι ανάμεσα στα περισσότερα από 150 φορτία με μπανάνες, υπήρχε ένα που περιείχε κοκαΐνη που ανήκει σε καρτέλ της Λατινικής Αμερικής.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι προοριζόταν για τις ευρωπαϊκές αγορές. Ένα μέρος του θα έμενε στην Ελλάδα και το υπόλοιπο θα «ταξίδευε» για άλλες χώρες της Ε.Ε. Η ΕΛ.ΑΣ. «βλέπει» πίσω από τα 35 κιλά κοκαΐνης που βρέθηκαν σήμερα Τετάρτη στο λιμάνι του Πειραιά το ίδιο καρτέλ που μετέφερε στο παρελθόν πολύ μεγαλύτερη ποσότητα «άσπρης σκόνης».
Μάλιστα, το γεγονός ότι το φορτίου περιείχε… μόνο 35 κιλά κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι μπορεί να επρόκειτο για «δοκιμαστική» αποστολή. Τα 35 κιλά ήταν μοιρασμένα σε 30 διαφορετικές συσκευασίες που περιέχονταν σε ένα κοντέινερ. Από την έρευνα προέκυψε ότι τα ναρκωτικά έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά από λιμάνι του Ισημερινού.

Η ΕΛ.ΑΣ. είχε την πληροφορία ότι συγκεκριμένη παρτίδα με μπανάνες περιέχει μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών. Έτσι μπλόκαραν τα συγκεκριμένα κοντέινερ και άρχισαν να τα ερευνούν ένα προς ένα με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων που μυρίζουν ναρκωτικά. Οι αστυνομικοί δεν έχουν προχωρήσει σε συλλήψεις.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:
«Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, κατόπιν αξιολόγησης πληροφοριών, αναφορικά με επικείμενη δια θαλάσσης με εμπορευματοκιβώτιο, εισαγωγής μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης από το Εκουαδόρ στην Ελλάδα, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση της κατά την τρέχουσα περίοδο των εορτών, σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε., τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., την Γ’ Τελωνειακή Διεύθυνση Πειραιά και τη συνδρομή του Γραφείου D.E.A. της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, πραγματοποίησαν επί 20ημερο ελέγχους στον Λιμένα του Πειραιά, σε περισσότερα από 150 εμπορευματοκιβώτια.

Αποτέλεσμα των ελέγχων ήταν ο εντοπισμός εμπορευματοκιβωτίου, με δηλωθέν φορτίο “είδη τροφίμων”, στα τοιχώματα του οποίου βρέθηκαν κρυμμένα και κατασχέθηκαν, 30 συσκευασίες περιέχουσες κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους 35 κιλών.

Το εμπορευματοκιβώτιο είχε φορτωθεί σε πλοίο, που είχε αναχωρήσει την 15-11-2020 από τον Λιμένα του Γκουαγιακίλ του Εκουαδόρ και είχε αφιχθεί στον Λιμένα του Πειραιά την 7-12-2020.

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών ενεργείται προανάκριση και έχει ήδη αναπτυχθεί συνεργασία με τις ομόλογες Αρχές του εξωτερικού, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών»

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το