Οικονομία

China Daily: Ο Πειραιάς θα καταστεί εμβληματικό έργο στη θαλάσσια συνεργασία Κίνας-Ευρώπης

epa05407315 Greek Prime Minister Alexis Tsipras (2-L) and Chinese Prime Minister Li Keqiang (C-R) arrive for the Greece-China Maritime Cooperation to Fuel Growth Bilateral Business Forum at the Great Hall of the People in Beijing, China, 04 July 2016. The Greek Prime Minister is in China on an official visit to China from 02 to 06 July. EPA/NG HAN GUAN / POOL

Ο Πειραιάς θα γίνει “ανωτάτου επιπέδου” πύλη της Κίνας στην Ευρώπη, γράφει σήμερα σε πρωτοσέλιδο άρθρο της η κινεζική εφημερίδα China Daily, αναφερόμενη στη χθεσινή συνάντηση του κινέζου πρωθυπουργού Λι Κετσιάνγκ με τον έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Πεκίνο.

«Σε μια συνάντηση χωρίς γραβάτες, ο πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ και ο Έλληνας ομόλογός του δεσμεύτηκαν να μετατρέψουν το περίφημο ελληνικό λιμάνι του Πειραιά σε μια υψηλού επιπέδου πύλη στη Μεσόγειο, μετά την έγκριση της συμφωνίας με την COSCO », γράφει η κινεζική εφημερίδα.

«Σε μια κίνηση χαλάρωσης, ο κ. Λι έβγαλε μάλιστα τη γραβάτα του, μιμούμενος τον κ. Τσίπρα, που έχει δεσμευτεί να μην φορέσει γραβάτα έως ότου η Ελλάδα επιλύσει το θέμα του χρέους της», γράφει η κινεζική εφημερίδα.

«Είμαστε πρόθυμοι να καταβάλουμε προσπάθειες με την Ελλάδα να μετατρέψουμε το λιμάνι του Πειραιά σε μια πύλη ψηλού επιπέδου και κέντρο logistics στην περιοχή της Μεσογείου, και να το καταστήσουμε με μια σημαντική πύλη για τη διασύνδεση Κίνας-Ευρώπης»,τόνισε ο κινέζος πρωθυπουργός.

 Η κινεζική εφημερίδα δημοσιεύει ανάλυση του Wang Yiwei, ειδικού σε θέματα ευρωπαϊκών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Ρενμίν του Πεκίνου, ο οποίος εκτιμά ότι ο Πειραιάς «θα καταστεί ένα εμβληματικό έργο στον τομέα της θαλάσσιας συνεργασίας μεταξύ της Κίνας και της Ευρώπης».

Ο Wang προσθέτει ότι η συμφωνία με την Ελλάδα «θα αυξήσει σημαντικά τη διαπραγματευτική δύναμη της Κίνας στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία, και η Ελλάδα θα διαδραματίσει έναν ιδιαίτερο ρόλο σε αυτό».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το