Τοπικά

Χημικές τουαλέτες για τις λαϊκές αγορές και τις παραλίες θα μισθώσει ο Δήμος Βόλου 

Σε συνοπτικό διαγωνισμό προχωρά ο Δήμος Βόλου για τη μίσθωση κινητών χημικών τουαλετών συνολικού προϋπολογισμού 70.776,72 ευρώ. Οι τουαλέτες θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες των λαϊκών αγορών για χρονικό διάστημα ενός έτους και για το πρόγραμμα Γαλάζιες Σημαίες από 1 Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, απαιτούνται 50 τοποθετήσεις χημικών τουαλετών εβδομαδιαίως στις λαϊκές αγορές (2.538 τοποθετήσεις τον χρόνο). Στις παραλίες, η μίσθωση αφορά χημικές τουαλέτες που θα τοποθετηθούν: στην ακτή Αμαρυλλίδος, στην ακτή Αμφανών, στην ακτή Αναύρου, στην ακτή Κριθαριά, στην ακτή Ν.Αγχιάλου, στην ακτή Πλάκες και στην ακτή Μάραθος, το χρονικό διάστημα από 1-6-2020 έως 30-9-2020. Ειδικά στην ακτή Αναύρου μία εκ των χημικών τουαλετών θα έχει προδιαγραφές χρήσης από ΑΜΕΑ.

Σχετική απόφαση έλαβε στη σημερινή συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή με τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης «Βόλος Έξυπνη Πόλη» Στέργιο Φάτση να ρωτά αν είναι προς το συμφέρον του Δήμου η αγορά των χημικών τουαλετών και όχι η μίσθωσή τους.
«Το είχαμε ψάξει και παλαιότερα το θέμα. Στα χρήματα που αφορούν την μίσθωση και τοποθέτηση περιλαμβάνεται και ο καθαρισμός. Δεν υπάρχει το προσωπικό στον Δήμο για να το αναλάβει και ειδικά στις μακρινές περιοχές όπου τοποθετηθούν»,  απάντησε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Άρ. Σαββάκης.

Καθαρίζεται η Οικία Αδαμόπουλου
Ο Δήμος Βόλου θα προχωρήσει στον καθαρισμό του δημοτικού κτιρίου «Οικία Αδαμόπουλου» που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αντωνοπούλου και Τ. Οικονομάκη στον Βόλο, προκειμένου να προβεί στην αποκατάσταση και επανάχρηση του κτίσματος, με στόχο την ανάδειξη της διατηρητέας κατοικίας. Στην Οικία Αδαμόπουλου θα γίνουν εργασίες καθαρισμού της αυτοφυούς βλάστησης στον περιβάλλοντα χώρο, η συλλογή μπαζών και απορριμμάτων και ο γενικός καθαρισμός του. Σημειώνεται ότι οι εργασίες θα εκτελεσθούν με ιδιαίτερη προσοχή και σεβασμό ώστε να μην αλλοιωθούν τα χαρακτηριστικά της οικίας και να διαφυλαχθεί η πολιτιστική κληρονομιά.

Εγκρίθηκαν οι δαπάνες για την 25η Μαρτίου και την Ολυμπιακή Φλόγα
Εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου οι δαπάνες για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν τον Μάρτιο. Πρόκειται για τις δαπάνες διοργάνωσης των εκδηλώσεων για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (εθιμοτυπικό γεύμα, τεχνική κάλυψη, ηχογράφηση στούντιο και βιντεοσκοπήσεις) ύψους 2.500 ευρώ.
Επίσης εγκρίθηκαν οι δαπάνες για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου ύψους 6.000 ευρώ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το