Ελλάδα

Χιλιάδες Ροδίτες αύριο στο περπάτημα ενάντια στον καρκίνο

Χιλιάδες Ροδίτες αναμένεται ότι θα πάρουν μέρος αύριο στο περπάτημα κατά του καρκίνου που οργανώνεται για έβδομη συνεχή χρονιά από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Η Ρόδος για τη Ζωή» που έχει καταφέρει να ευαισθητοποιήσει τους κατοίκους του νησιού.

Η προσπάθεια έχει αγκαλιαστεί από το σύνολο της ροδιακής κοινωνίας και είναι η μαζικότερη εκδήλωση που διοργανώνεται στο νησί αφού σε αυτήν συμμετέχουν χιλιάδες Ροδίτες όλων των ηλικιών φορώντας ομοιόμορφα μπλουζάκια, τα οποία αγοράζουν, για να ενισχυθεί στη συνέχεια με τα έσοδα αυτά με ιατρικά μηχανήματα το νοσοκομείο της Ρόδου.
Για μια ακόμη φορά, ο πήχης μπαίνει ψηλά για τη Ρόδο για τη Ζωή, αφού η φετινή δωρεά αφορά την αναβάθμιση του υπάρχοντος ακτινολογικού συστήματος του Νοσοκομείου Ρόδου, η οποία θα συμβάλλει σημαντικά στη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα, το κόστος της οποίας (αναβάθμισης) αγγίζει τα 40.000 ευρώ.

 

Τα χρήματα συλλέγονται από την πώληση μπλουζών η “Ρόδος για τη Ζωή”, τα οποία φορούν οι χιλιάδες συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, αλλά και από ιδιώτες οι οποίοι επιλέγουν να κάνουν κάποιου είδους χορηγία. Για τη φετινή χρονιά, το χρώμα της μπλούζας που πωλείται είναι το κόκκινο, οι πωλήσεις των οποίων έχουν ήδη σπάσει τα προηγούμενα ρεκόρ. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως φέτος συμμετέχουν ενεργά δεκάδες εθελοντές σε διάφορα χωριά του νησιού μας πωλώντας τα μπλουζάκια αυτά, αφού ήταν τόσο μεγάλη η ζήτηση από τους Ροδίτες που δεν αρκούσε το περίπτερο που βρίσκεται κάθε χρόνο σε κεντρικό σημείο της πόλης
Η σημαντική αύξηση συμμετοχών που κάθε χρόνο ξεπερνούν κάθε προσδοκία σε ότι αφορά τη συμμετοχή τους στο περπάτημα, αποδεικνύει πως η Ρόδος για τη Ζωή έχει πλέον γίνει θεσμός για το νησί της Ρόδου και ο λόγος βέβαια δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι κάθε χρόνο προσφέρεται ένα μηχάνημα στο Νοσοκομείο του νησιού για την καταπολέμηση ή πρόληψη κάθε μορφής καρκίνου. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα, πως πολύ μεγάλη συμμετοχή στο περπάτημα, γίνεται από συλλόγους και φορείς αλλά και από σχολεία.

 

Η διαδρομή του περπατήματος, θα είναι όπως κάθε χρόνο η ίδια, από την πλατεία δημαρχείου, μέσα από την Τάφρο της Παλιάς Πόλης και πάλι πίσω στο δημαρχείο, ενώ το ραντεβού ως συνήθως δίνεται στις 10 το πρωί της Κυριακής.
Σε ότι αφορά τις προηγούμενες χρονιές, αξίζει να σημειωθεί ότι οι δωρεές από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν απο τη “Ρόδο για τη Ζωή”, αφορούσαν την αγορά έξι μηχανημάτων στο Νοσοκομείο της Ρόδου, και αυτά είναι ένα ψηφιακό δερματοσκόπιο το οποίο χρησιμοποιείται για την πρόληψη και τη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος, έναν εξειδικευμένο ιατρικό εξοπλισμό για την σύγχρονη χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου του Προστάτη, ένα υστεροσκόπιο το οποίο χρησιμοποιείται από τους γυναικολόγους του Νοσοκομείου για τη λήψη βιοψίας από τον τράχηλο και την μήτρα για τη διάγνωση του καρκίνου, ένα βίντεο-κολονοσκόπιο για την πρόληψη και διάγνωση του καρκίνου παχέως εντέρου, ένα ρινολαρυγγοσκόπιο για τη διάγνωση και θεραπεία κάποιων μορφών καρκίνου του λάρυγγα και πέρσι ένας ειδικός υπερηχοτομογράφος για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το