Τοπικά

Χιλιάδες πολίτες παρακολούθησαν την παρέλαση στην παραλία του Βόλου (photos-video)

Με σύμμαχο τον καλό καιρό χιλιάδες πολίτες βρέθηκαν στην παραλία του Βόλου για να παρακολουθήσουν  την παρέλαση. Συμμετείχαν περίπου 1.500 μαθητές από 30 δημοτικά σχολεία,  15 γυμνάσια και λύκεια του Βόλου και της Ν. Ιωνίας, 600 μέλη από 22 πολιτιστικούς συλλόγους,  12 τμήματα προσκόπων, συμμετείχε και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (με τα Τοπικά Τμήματα Νέας Ιωνίας  και Βόλου) καθώς και τμήματα των σωμάτων ασφαλείας.  Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου.

H Υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου δήλωσε ότι τα ιδανικά του αγώνα του 1821 είναι πάντα επίκαιρα. Ισότητα ελευθερία ειδικά στους δύσκολους καιρούς. Όπως είπε, “μπροστά στους ευρωεκλογές που βλέπουμε να υπάρξει έξαρση της ακροδεξιάς και το αυγό του φιδιού να γεννά τέρατα να είμαστε ενωμένοι σε μια ομοψυχία και να παλεύουμε για την ελευθερία».
Σχολιάζοντας τους πολίτες με τι σημαίες για τη Μακεδονία είπε ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να λέει την άποψή του είναι σεβαστή. «Αυτός είναι ο ρόλος της δημοκρατίας. Η πολιτική έχει τις αντιθέσεις της αρκεί να γίνονται όλα στο πλαίσιο της δημοκρατίας, όπως και ο πολιτικός διάλογος», τόνισε.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη ευχήθηκε ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου να ευαγγελίσει τις ψυχές των Ελλήνων και έδωσε μήνυμα αισιοδοξίας πίστης και ελευθερίας σε όλα τα επίπεδα. «Το σημερινό μήνυμα είναι περισσότερο διαχρονικό από ποτέ: Η Ελλάδα να μείνει ενωμένη, με συνεκτικό δεσμό, η πίστη της η διαχρονική της ύπαρξη και η υποχρέωσή της να σεβαστεί κάθε αρχή απέναντι στους προγόνους που έδωσαν τιμή και αίμα», είπε.

 

 

\

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το