Τοπικά

Χιλιάδες φοιτητές στο πάρτι των Μηχανολόγων Μηχανικών – Πάνω από 20 άτομα στο Νοσοκομείο

Μέχρι τα ξημερώματα «ξεσάλωσαν» πάνω από 5.000 φοιτητές απ’ όλη την Ελλάδα, στο προχθεσινό ετήσιο πάρτι των Μηχανολόγων Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Πεδίον Άρεως.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΦΥΣΣΑ

Μετά από δύο χρόνια καραντίνας, δόθηκε το «πράσινο φως» για τη διοργάνωση ενός από τα πιο γνωστά πάρτι πανελλαδικά.
Φοιτητές, από όλη τη Θεσσαλία – Λάρισα – Τρίκαλα – Καρδίτσα, αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας, όπως Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, αλλά και από τη Στερεά Ελλάδα και την Αθήνα, βρέθηκαν προχθές στον Βόλο, προκειμένου να συμμετέχουν στο πάρτι.
Από προχθές το απόγευμα, «κύμα» νεαρών φοιτητών έφταναν στην πόλη, είτε με πούλμαν είτε με ιδιωτικά οχήματα, μετά από συνεννόηση με άλλους φοιτητές στον Βόλο. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι εκείνοι που επέλεξαν να περάσουν ένα όμορφο τριήμερο στην πόλη, η οποία «σφύζει» από φοιτητές και ζωή, ενώ άλλοι επέλεξαν να αποχωρήσουν και να φύγουν είτε με λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ είτε με το τρένο, καθώς η σχολή βρίσκεται κοντά και στους δύο σταθμούς.
Το κάλεσμα έγινε από τις 11 το βράδυ και μετά, ωστόσο, από πιο νωρίς άρχισε να καταφθάνει πλήθος νεολαίας στον χώρο διεξαγωγής του πάρτι.
Μέχρι τις 7 το πρωί νεαροί και νεαρές γλεντούσαν, καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητες αλκοόλ. Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι, σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, φέτος φαίνεται ότι οι φοιτητές ήταν πιο μετρημένοι όσον αφορά στο αλκοόλ που κατανάλωσαν, καθώς αν αναλογιστεί κανείς ότι την τελευταία φορά πριν τον κορωνοϊό μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Βόλου πάνω από 50 φοιτητές, χθες τα ξημερώματα, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταφέρθηκαν περίπου 25 νεαροί και νεαρές, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, είτε λόγω κατανάλωσης αλκοόλ είτε λόγω αδιαθεσίας.
Τόσο το ΕΚΑΒ, όσο και οι γιατροί και οι νοσηλευτές στο Νοσοκομείο Βόλου, βρίσκονταν σε επιφυλακή, καθώς γνώριζαν κι από άλλες χρονιές πώς είναι τα πράγματα και πώς εξελίσσονται.
Είναι χαρακτηριστικές οι μαρτυρίες στη «Θ» για νεαρούς και νεαρές, που δε θυμόντουσαν πού μένουν και γυρνούσαν στα χαμένα στους δρόμους της πόλης. Επίσης, υπήρξαν και περιπτώσεις που άλλοι νεαροί εθεάθησαν να περπατούν τρεκλίζοντας στον δρόμο και χωρίς παπούτσια, ενώ άλλοι επέλεξαν να ξαπλώσουν στο πεζοδρόμιο, καθώς δεν άντεχαν ούτε να σταθούν όρθιοι.
Πάντως, τόσο οι διοργανωτές, όσο και οι συμμετέχοντες, έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από την προσέλευση, από το κέφι και την ατμόσφαιρα η οποία δημιουργήθηκε, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για το επόμενο καλοκαίρι.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το