Τοπικά

Χιλιάδες επισκέπτες στο 1ο Φεστιβάλ Πηλιορείτικης Γαστρονομίας

Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε το 1ο Φεστιβάλ Πηλιορείτικης Γαστρονομίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε για τρεις μέρες, από την Παρασκευή μέχρι και χθες Κυριακή, στο αγρόκτημα Καραΐσκου στην Πορταριά.
Εκτιμάται πως κοντά στους 3.500 ανήλθαν οι επισκέπτες στο φεστιβάλ, το οποίο από την πρώτη χρονιά που διοργανώθηκε, δείχνει τις προοπτικές που έχει για να εξελιχθεί σε έναν δυναμικό θεσμό.
Η θέσπιση αυτής της γαστρονομικής γιορτής ως ετήσιο θεσμό, ήταν το όραμα των διοργανωτών για να αναδειχθεί η εξαιρετικής ποιότητας παραδοσιακή και αυθεντική πηλιορείτικη κουζίνα.
Εκθετήρια τοπικών παραγωγών, επιδείξεις μαγειρικής από chef και σχολές μαγειρικής, γαστρονομικές βιωματικές δραστηριότητες, γευσιγνωσίες και οινογνωσίες, διαλέξεις και παρουσιάσεις πλαισίωσαν τη γιορτή γαστρονομίας. Η είσοδος για το κοινό ήταν δωρεάν.
Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν το πλούσιο πρόγραμμα με τις διάφορες δραστηριότητες, γνώρισαν ακόμη καλύτερα τα τοπικά προϊόντα και απόλαυσαν γεύσεις της υπέροχης γαστρονομικής παράδοσης του τόπου μας.

Ήταν μια ξεχωριστή πρωτοβουλία που κέρδισε τις εντυπώσεις των επισκεπτών, οι οποίοι ενθουσιάστηκαν με όσα γνώρισαν, παρακολούθησαν και γεύτηκαν. Παράλληλα, ήρθαν σε επαφή με τους παραγωγούς και ενημερώθηκαν πώς τα τοπικά προϊόντα από το χωράφι έρχονται στο πιάτο τους. Συνολικά τα περίπτερα με τα προϊόντα που είχαν στα εκθετήρια, ανήλθαν στα δεκατέσσερα.
Επίσης αρκετοί ντόπιοι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο της διατροφής στήριξαν με τη συμμετοχή τους το πρώτο γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου με την ελπίδα να εξελιχθεί σε έναν θεσμό που θα επαναλαμβάνεται κάθε χρονιά.

Σεφ, μάγειρες, τουριστικοί πράκτορες, επαγγελματίες, ξένοι τουρίστες, Έλληνες εκδρομείς και πολλοί ντόπιοι από το Πήλιο και τον Βόλο παρευρέθηκαν σε μια γιορτή γαστρονομίας γεμάτη γεύσεις, αισθήσεις και εκπλήξεις.
Οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες βοήθησαν στην προσέλευση του κόσμου που ήταν μεγάλη.
Συνδιοργανωτής στην εκδήλωση ήταν και η Μαγνήτων Κιβωτός της Μητρόπολης Δημητριάδος.
«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την προσέλευση των επισκεπτών, οι οποίοι άγγιξαν τους 3.500», τόνισαν οι διοργανωτές και πρόσθεσαν πως «ο κόσμος αγκάλιασε την προσπάθειά μας για την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το