ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέθανε ο ηθοποιός Μπρούνο Γκαντς

Lifestyle

«Ασφάλεια» στην Αγριά

Οι εικόνες της ημέρας

35 χρόνια παρουσίας για τη Φλόγα Μαγνησίας

Παραπολιτικά

Έπαιξε στη Χλόη

Παραπολιτικά

Εξαφάνιση 15χρονης από την Κυψέλη

Ελλάδα

Πρόταση για το κυκλοφοριακό πρόβλημα

Παραπολιτικά

«Νάρκη»

Παραπολιτικά

Τοπικές «μάχες» εις τριπλούν στην Α1 ΕΣΚΑΘ

Αθλητισμός

Ζητούμενο οι δωρεές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Τοπικά

Όλες οι αργίες του 2019 – Πότε πέφτει το Πάσχα

Ελλάδα

Έφτασαν στα φαρμακεία 25.000 αντιγριπικά εμβόλια

Ελλάδα

Χωματερή στην είσοδο του Πτελεού

Τοπικά

Αποχωρούν οι αγρότες από το μπλόκο του Αερινού

Τοπικά

Αδήλωτη εργασία σε υψηλά επίπεδα στη Μαγνησία

Τοπικά

Δικαστές γράφουν ποίηση και πεζογραφία

Πολιτισμός

20 πόντοι φρέσκο χιόνι στα ορεινά των Τρικάλων

Τοπικά

Συνελήφθη 40χρονου στον Βόλο για κατοχή χασίς

Τοπικά

Είχε «ταράξει» στις κλοπές τη Σκόπελο

Τοπικά

Τοπικά

Χιλιάδες ειδοποιήσεις για οφειλές ρεύματος απέστειλε η ΔΕΗ σε καταναλωτές της Μαγνησίας 

Σκληραίνει τη στάση της και επιχειρεί να δώσει ένα τέλος στην ανοχή η ΔΕΗ ώστε να περιορίσει τις ανεξόφλητες οφειλές σε ηλεκτρικό ρεύμα και στο πλαίσιο αυτό το δίμηνο Αυγούστου-Σεπτεμβρίου απέστειλε επιστολές-ειδοποιήσεις με την υπογραφή δικηγόρου σε πελάτες της. Στη Μαγνησία χιλιάδες είναι οι επιστολές που στάλθηκαν, ενώ πλέον τρέχει νέος διακανονισμός ανεξόφλητων οφειλών.
Χιλιάδες επιστολές-ειδοποιήσεις απέστειλε η ΔΕΗ στη Μαγνησία σε μία προσπάθεια να συμμαζέψει τις ανεξόφλητες οφειλές ηλεκτρικού ρεύματος, μερικές από τις οποίες στάλθηκαν για δεύτερη φορά και ειδικά σε όσους δεν ανταποκρίθηκαν στο πρώτο κάλεσμα.

Το δίμηνο Αύγουστος-Σεπτέμβριος έχουν σταλεί πανελλαδικά 500 χιλιάδες ειδοποιητήρια σε καταναλωτές που έχουν απλήρωτους τουλάχιστον δύο εκκαθαριστικούς λογαριασμούς, κάτι το οποίο σημαίνει ότι επί ένα οκτάμηνο τουλάχιστον καταναλώνουν ρεύμα χωρίς να πληρώνουν, με τις εκτιμήσεις για τη Μαγνησία να κάνουν λόγο για χιλιάδες και ίσως να φτάνουν και τις 10.000 ειδοποιήσεις.

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι επιστολές από δικηγορικά γραφεία και οι τηλεφωνικές οχλήσεις σε Βολιώτες με ανεξόφλητες οφειλές μέσω της Qualco, η οποία συνεργάζεται με άνω των 12 εξειδικευμένων εταιρειών ενημέρωσης και δικηγορικά γραφεία. Στόχος σε πρώτη φάση είναι οι πελάτες που έχουν να πληρώσουν λογαριασμό ρεύματος πάνω από έναν χρόνο και αυτό που επιδιώκει μέσω τηλεφωνικών επαφών είναι διακανονισμοί, ώστε οι ανεξόφλητες οφειλές να μην ξεπερνούν τον ένα χρόνο.

Επίσης, πλέον στη ΔΕΗ και του Βόλου ισχύει νέος διακανονισμός για ανεξόφλητους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, ο οποίος ορίζει την πληρωμή του 30% της οφειλής και έως 12 δόσεις.
Στο πλαίσιο αυτό έχουν ενταχθεί και για όσους η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος ανήκει στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και έχει κοπεί το ρεύμα, ενώ για όσους ανήκουν στην κατηγορία αυτή και δεν έχουν απασχολήσει τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, δηλαδή δεν έχουν προχωρήσει σε διακανονισμό παλιότερα και δεν τον τήρησαν, δεν ισχύει το ίδιο, αλλά είναι πιο ευνοϊκά τα πράγματα.

Με τις κινήσεις της η ΔΕΗ έχει στόχο να περιορίσει και να συμμαζέψει τις ανεξόφλητες οφειλές σε ηλεκτρικό ρεύμα, οι οποίες εκτιμάται ότι έχουν φτάσει τα 3,1 δισ. ευρώ και να δώσει ένα τέλος στην ανοχή, όταν οι ιδιωτικοί πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος σε περίπτωση μη εξόφλησης λογαριασμού προχωρούν σε διακοπή της παροχής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το