Τοπικά

Χέρι βοηθείας από τον “Εσταυρωμένο” σε πυροπαθή οικογένεια στην περιοχή της Νεάπολης

Προ ημερών, στην περιοχή της Νεαπόλεως του Δήμου Βόλου, κάηκε μια ξύλινη κατοικία, όπου συγκατοικούσαν δύο οικογένειες τσιγγάνων. Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα κατά την εξέλιξη της μεγάλης πυρκαγιάς. Κάηκαν όλα μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας. Ολόκληρη η… περιουσία τους έγινε στάχτη. Το Δ.Σ. του “Εσταυρωμένου” αποφάσισε να προσφέρει άμεση βοήθεια και σ’ αυτή την οικογένεια.

Σήμερα το μεσημέρι δύο μέλη του Δ.Σ. του “Εσταυρωμένου” – ο π. Θεόδωρος Μπατάκας, και ο κ. Λάμπρος Γιωτόπουλος – πραγματοποίησαν επίσκεψη στο χώρο που ξέσπασε η πυρκαγιά, συζήτησαν με τα μέλη της οικογένειας και διαπίστωσαν “με τα ίδια τους τα μάτια” την μεγάλη καταστροφή που επέφερε η πυρκαγιά, αλλά και τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν σ΄ολόκληρη εκείνη την περιοχή, όπου διαμένουν πολλές οικογένειες Ρομά. Οι κάτοικοι τη περιοχής υποδέχτηκαν με ευγένεια τους δύο επισκέπτες – που διένειμαν δώρα στα τσιγγανόπουλα – και τους εξέθεσαν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η “ΔΙΑΚΟΝΙΑ” και το Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ΚΕ.Δ.Α.Β.) της Ι.Μ. Δημητριάδος, παραρτήματα του “Εσταυρωμένου”, άμεσα κινητοποιήθηκαν, προσφέροντας υλική και ηθική βοήθεια στους πυροπαθείς συμπολίτες μας. Τους προσέφεραν: κλινοσκεπάσματα, ενδύματα, υποδήματα, κρεβάτι, πιάτα, ποτήρια κ.α. είδη κουζίνας και μια ικανή ποσότητα ξύλινων δοκών (αξίας 300,00 Ε), για να στηθεί και πάλι το σπιτικό τους. Βεβαίως, με την προσφορά αυτή του “Εσταυρωμένου”, δεν καλύφθηκαν όλες οι ανάγκες της οικογένειας αυτής. Θα πρέπει να τρέξουν σε βοήθεια κι άλλοι φορείς, για να ολοκληρωθούν οι εργασίες για την νέα κατοικίας, δεδομένου πως ο χειμώνας συνεχίζεται.

Σύμφωνα με τον Εσταυρωμένο, ο καταυλισμός των τσιγγάνων βρίσκεται σε αθλία κατάσταση και από άποψη υποδομών
Σ’ αυτό το σημείο υπήρχε ένα ολόκληρο νοικοκυριό που φιλοξενούσε 8 πρόσωπα!!!
Τα μικρά τσιγγανόπουλα μπροστά στα αποκαΐδια που άφησε η φωτιά

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το