Τοπικά

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στον Βόλο

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, λειτούργησε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του π. Νεκταρίου Μαρμαρά, εγγάμου, πατρός ενός τέκνου, Πτυχιούχου της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. και κατόχου master Θεολογίας.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι «η Ιερωσύνη είναι δώρο του Θεού στον άνθρωπο, γιατί είναι η Ιερωσύνη του Χριστού και το Μυστήριο της Ευχαριστίας είναι η ενέργεια του Αγίου Πνεύματος, το Οποίο αξιώνει όλους μας του έργου της Ιερωσύνης, να συγκροτούμε το Σώμα του Χριστού. Ταυτόχρονα, η Θεία Λειτουργία είναι και έργο του Λαού. Στον λαό μας ανήκουμε, όχι στον εαυτό μας, γι’ αυτό πρέπει να μείνουμε ταπεινοί». Ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τον νέο Πρεσβύτερο να είναι ο Προφήτης του Λόγου, δηλ. διδάσκαλος της πίστεως: «να κρατήσεις ανόθευτη την πίστη που παραλάβαμε από τους πατέρες μας, που πρέπει να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές, μέσω του κορυφαίου έργου της κατηχήσεως, για να φέρουμε τον Θεό στις καρδιές των ανθρώπων». Κάλεσε, επίσης, τον π. Νεκτάριο να γίνει πνευματικός οδηγός: «να κρατήσεις ζωντανή την Ιερωσύνη και να μην διανοηθείς ποτέ να πάρεις την θέση Αυτού στο όνομα του Οποίου λειτουργούμε. Υπάρχει ο κίνδυνος, λόγω των όποιων ικανοτήτων μας, αν ξεχαστούμε και αρνηθούμε την ταπείνωση, δεν μην έχουμε λαό του Θεού, αλλά οπαδούς μας και αυτό είναι ανεπίτρεπτο».
Ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «ο λαός μας ζει σε μια κρίσιμη εποχή και ζητά από την Ορθοδοξία την ενοποιό του δύναμη, γι’ αυτό, έχουμε καθήκον να την κρατήσουμε ζωντανή, να διατηρήσουμε την ενότητα, για να μην βρει τόπο η μισαλλοδοξία».
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κάλεσε να σε έντονη προσευχή για όλους εκείνους του γονείς που στον φρικτό πόλεμο των ημερών μας, χάνουν, κυρίως, τα μικρά τους παιδιά: «Είναι τραγικό, στον 21ο αιώνα, της τεχνολογίας και της επιστήμης, να μην μπορούμε να βρούμε λύση στο ζήτημα της συνύπαρξης των λαών. Πονάει ψυχή μας, κυρίως για τα αθώα παιδιά. Να προσευχηθούμε ο Θεός να φωτίσει τους ηγέτες, για να βρουν τον τρόπο της ειρηνικής συνύπαρξης».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το