Τοπικά

Χειροτομήθηκε Αναγνώστης στον Αλμυρό φοιτητής του Παιδαγωγικού Τμήματος

Ιερά Αγρυπνία τέλεσε το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή στον ιερό ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ενώπιον του σκηνώματος του Μακαριστού Γέροντός του, Μητροπολίτου πρ. Πειραιώς κυρού Καλλινίκου, ο οποίος απεβίωσε χθες, σε ηλικία 94 ετών.

Το πρωί της Κυριακής ο Μητροπολίτης παρέστη συμπροσευχόμενος, κατά την Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αλμυρού, στο τέλος της οποίας τέλεσε την χειροθεσία εις Αναγνώστη του δευτεροετή φοιτητή του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Παναγιώτη Κολέτα, κατηχητή του Ναού, στον οποίο επί χρόνια διακονεί συστηματικά.

Στην σύντομη ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον θεσμό των Αναγνωστών και Ιεροπαίδων, οι οποίοι πλαισιώνουν τον Ιερέα ή τον Επίσκοπο στις Λειτουργικές ακολουθίες, ενώ μίλησε και για το ποιμαντικό έργο που επιτελείται στους Αναγνώστες, στην Τοπική μας Εκκλησία, υπό την ευθύνη του εκάστοτε Αρχιδιακόνου. Όπως τόνισε ο κ. Ιγνάτιος, «αυτά τα παιδιά έχουν αγάπη για τον Χριστό και την Εκκλησία μας, αρέσκονται να διακονούν στο Άγιο Βήμα, ακολουθούν πνευματική ζωή, υπό την καθοδήγηση του Πνευματικού τους και, με την έγκριση των γονέων τους, συγκροτούν μια ομάδα, που έχει πολλές ευκαιρίες πνευματικής οικοδομής, και άλλων εκδηλώσεων, που σφυρηλατούν την μεταξύ τους ενότητα». Ο Μητροπολίτης εξέφρασε την χαρά του, γιατί «σ’ αυτήν την εκκοσμικευμένη εποχή διακρίνονται νέα παιδιά, που ομοιάζουν με τους Τρεις Παίδες, που ρίχτηκαν στο καμίνι, αλλά δεν κάηκαν. Έχουν αγνότητα και καθαρότητα. Είναι δώρο Θεού στην κοινωνία μας, είναι η ελπίδα μας για το μέλλον, αυτοί στους οποίους βασιζόμαστε, για να συνεχίσουν το έργο της Εκκλησίας μας στην σύγχρονη εποχή». Τέλος, ευχήθηκε στον νέο Αναγνώστη ο Θεός να του δώσει δύναμη, για να φέρει εις πέρας ό,τι κι αν ακολουθήσει στη ζωή του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το