Τοπικά

Χειμωνιάτικα ρούχα παρέδωσαν στους πρόσφυγες του “Μόζα” εθελοντές του “Εσταυρωμένου”

Ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου, ο “Εσταυρωμένος” πραγματοποίησε την Τρίτη 22 Οκτωβρίου επίσκεψη στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Βόλου, στις κτιριακές εγκαταστάσεις του πρώην Μόζα. Ομάδα εθελοντών του Συλλόγου, με επικεφαλής τον πρόεδρό του π. Θεόδωρο Μπατάκα και τον αντιπρόεδρό του κ. Λάμπρο Γιωτόπουλο, παρέδωσε στους πρόσφυγες μεγάλα χαρτοκιβώτια με χειμωνιάτικα ενδύματα, απαραίτητα για την αντιμετώπιση των αναγκών τους κατά τη διάρκεια της επικείμενης χειμερινής περιόδου.

Σε ειδικά διαμορφωμένο υπόστεγο, το οποίο οι εργαζόμενοι της δομής υπάλληλοι είχαν φροντίσει για τον εξοπλισμό του με τραπέζια και καρέκλες, οι εθελοντές τακτοποίησαν όλα τα προσφερόμενα ενδύματα κατά φύλο, (ανδρικά και γυναικεία) και κατά ηλικία και είδος ρούχου, καθώς και τα 60 παπλώματα, αριθμός ικανός για να καλύψει τις χειμωνιάτικες ανάγκες των προσφύγων.

“Δεν είναι εύκολο να περιγράψει κανείς την εικόνα, όπως διαμορφώθηκε μετά την προσέλευση του κόσμου. Ένα πραγματικό πανηγύρι. Μητέρες με μωρά στην αγκαλιά και στα καροτσάκια, παιδάκια μεγαλύτερα να παίζουν με ό,τι αντικείμενο τα εντυπωσίαζε περισσότερο στην αυλή του κτιρίου, άνθρωποι διαφορετικών χρωμάτων, προελεύσεων και εθνικοτήτων, με διαφορετική γλώσσα και πολιτισμό, όμως να συμβιώνουν και να συνεννοούνται μεταξύ τους, αναπτύσσοντας φιλικές σχέσεις. Και ανάμεσά τους για την πληροφόρησή τους και τις οδηγίες της σωστής λειτουργίας τους, οι ευγενέστατοι και πρόθυμοι διερμηνείς και υπάλληλοι”, είπε η κ. Κερασία Παπαγεωργίου-Γκαβανούδη, εθελόντρια του “Εσταυρωμένου”.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το