Αθλητισμός

Χειμερινό καμπ στο Kyokushin καράτε πραγματοποιήθηκε στα Χάνια του Πηλίου από τον Ι. Στεφάνου

Το 7ο χειμερινό καμπ του Kyokushin καράτε διοργάνωσε ο εκπρόσωπος του συστήματος στη χώρα μας Ιωάννης Στεφάνου στα Χάνια του Πηλίου με την συμμετοχή αθλητών του Kyokushinkai Karate από τον Βόλο, την Κρήτη, την Καλαμπάκα, την Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα.
Το συγκεκριμένο χειμερινό σεμινάριο πρόσφερε στους αθλητές την δυνατότητα να αθληθούν σε ένα διαφορετικό περιβάλλον όπως αυτό του γυμναστηρίου και συγκεκριμένα πάνω στο χιόνι φορώντας μόνο την φόρμα του καράτε σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες λόγω κρύου κόντρα στα καιρικά φαινόμενα της φύσης. Οι αθλητές που έλαβαν μέρος σε αυτή την διοργάνωση βγαίνουν πιο δυνατοί τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Παράλληλα μαθαίνουν να αγαπούν και να σέβονται το περιβάλλον.

Οι αθλητές και αθλήτριες που έλαβαν μέρος διδάχθηκαν από τον Ιωάννη Στεφάνου, ειδικό πρόγραμμα αγωνιστικών τεχνικών και προετοιμασίας αγώνων προσαρμοσμένο στις συνθήκες ανωμάλου δρόμου και χιονισμένου εδάφους. Οι προπονήσεις έγιναν σε τρείς περιόδους: το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου από τις 13.00 έως τις 15.00, δύο ώρες εκπαίδευση στο χιόνι και το απόγευμα 18.00-20.00 τζόκινγκ στα Χάνια και στην συνέχεια αγωνιστική εκπαίδευση στις εσωτερικές εγκαταστάσεις στο «Χάνι του Κοκκίνη», την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 10.00-12.00 το πρωί είχε μεγάλο πρόγραμμα τζόκινγκ στις χιονισμένες διαδρομές των Χανίων, αναρρίχηση με σχοινί καθώς και ειδικές ασκήσεις ενδυνάμωσης και τεχνικών αγώνων.
Στο τέλος του διημέρου όλοι οι αθλητές που έλαβαν μέρος πήραν δίπλωμα και μετάλλια συμμετοχής από τον αρχηγό του συστήματος Ιωάννη Στεφάνου. Ο τελευταίος βράβευσε για την προσφορά τους τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Γρηγόρη Ιγγλέση, τον Μάνο Κοκκίνη, και την πρόεδρο του συλλόγου Λουκία Κατσαμπέκη.

Ο σύλλογος βράβευσε την Δ. Κολυνδρίνη
Ο εκπρόσωπος της μητρικής παγκόσμιας οργάνωσης του Kyokushinkai Karate στην Ελλάδα Ιωάννης Στεφάνου, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και ο διεθνής πρωταθλητής του συλλόγου Μάριος Στεφάνου, βράβευσαν την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, με τιμητική πλακέτα για την προσφορά της στο Kyokushinkai Karate.
Αυτό συνέβη την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου, όταν το γραφείο της αντιπεριφερειάρχη την οποία ευχαρίστησαν για την πολυετή προσφορά της από το 2014 ώστε διάφορες διοργανώνεις να φιλοξενηθούν στη Μαγνησία.
Όπως ανέφερε ο Ιωάννης Στεφάνου, η συμμετοχή της Περιφέρειας και του Δήμου Βόλου ως συνδιοργανωτές συμβάλλουν ουσιαστικά στην επιτυχία των διοργανώσεων. Τα θετικά στοιχεία που προκύπτουν από αυτές τις διοργανώσεις είναι πολλά τόσο σε επίπεδο αθλητικής ανάπτυξης του Kyokushinkai Karate με σκοπό την διαπαιδαγώγηση των νέων παιδιών, σωματικής διάπλασης και ηθικών χαρακτήρων όσο και την οικονομική υποστήριξη προς την πόλη του Βόλου μέσω του αθλητικού τουρισμού με χρήματα στην τοπική αγορά από την διαμονή των αποστολών, ιδιαίτερα σε αυτά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη ευχαρίστησε τα μέλη του συλλόγου και τον εκπρόσωπο Ιωάννη Στεφάνου και τους διαβεβαίωσε ότι θα στηρίζει κάθε αθλητική διοργάνωση στο νομό μας που προάγει τον υγιή αθλητισμό και την ανάπτυξη του τουριστικού αθλητισμού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το