Κόσμος

Χαβιάρι, μαύρο τσάι και ISSpresso την Πρωτοχρονιά στο Διαστημικό Σταθμό

astronaftes

Μία γαστρονομική καινοτομία περιλαμβάνει η παραμονή των αστροναυτών στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για την Πρωτοχρονιά, σύμφωνα με τις επιθυμίες τους για την αλλαγή του χρόνου.
Ο αστροναύτες μεταφέρουν στις αποσκευές τους σχεδόν μισό κιλό χαβιάρι, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS o Αλεξάντρ Αγκούριοφ, ένας από τους επικεφαλής του ΔΔΣ.
«Θα υπάρχουν στο Σογιούζ 15 κουτιά των 30 γραμμαρίων χαβιάρι, καθώς και μήλα, πορτοκάλια, λεμόνια, ντομάτες και 140 μερίδες ξηρού γάλατος και μαύρο τσάι χωρίς ζάχαρη”, εξήγησε διευκρινίζοντας ότι αυτές είναι οι επιθυμίες των αστροναυτών για το γεύμα τους την Πρωτοχρονιά.
Η ιταλίδα αστροναύτης, Σαμάνθα Κριστοφορέτι, μεταφέρει επίσης μια μηχανή καφέ «ISSpresso», βάρους 20 κιλών, οι κατασκευαστές της οποίας τη διαμόρφωσαν τελείως διαφορετικά, βάσει των αρχών της φυσικής και της μηχανικής των υγρών για το διάστημα σε σχέση με τη Γη.
Το ρωσικό διαστημόπολοιο Σογιούζ προσδέθηκε με επιτυχία σήμερα στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Όπως ανακοίνωσε η NASA, το διαστημόπλοιο, που προσδέθηκε γύρω στις 04:49΄ώρα Ελλάδας, μετέφερε εκτός από τη Σαμάνθα Κριστοφορέτι, τον ρώσο κοσμοναύτη Αντόν Σκαπλέροφ και τον αμερικανό αστροναύτη Τέρι Βιρτς.
Εκτοξεύθηκε από το Μπαϊκονούρ, στις στέπες του Καζακστάν, χθες στις 23:01 ώρα Ελλάδος.
“Ένα νέο διαστημόπλοιο έφτασε. Επιβεβαιώνεται ότι το Σογιούζ προσδέθηκε σωστά” στο Σταθμό, πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, σύμφωνα με την τηλεόραση της NASA.
Στα 37 της χρόνια η αστροναύτης Κριστοφορέτι, της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας, είναι η πρώτη Ιταλίδα που ταξιδεύει στο διάστημα.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το