Αθλητισμός

Χατζηλιάδης: Είναι δύσκολο να κρατήσεις τους ποδοσφαιριστές σε εγρήγορση

Στη δυσκολία να κρατηθούν σε εγρήγορση οι ποδοσφαιριστές τη στιγμή που δεν υπάρχουν επίσημοι αγώνες στάθηκε ο Χρήστος Χατζηλιάδης. Επίσης ο προπονητής του Ηρακλή Λάρισας εκφράστηκε με εγκωμιαστικά σχόλια για τη Νίκη αποκαλύπτοντας ότι είναι ανιψιός του παλιού τερματοφύλακά της, Θανάση Τικταπανίδη. Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το φιλικό με τη Νίκη: «Έγινε ένα αρκετά καλό παιχνίδι. Πρωτοτυπήσαμε και συμφωνήσαμε με τη Νίκη να παίξουμε τέσσερα 30λεπτα, ώστε να πάρουν χρόνο συμμετοχής περισσότερο παιδιά και να βγάλουμε περισσότερα συμπεράσματα, τα οποία θα μας βοηθήσουν στη συνέχεια.

Το ματς είχε ρυθμό, βοήθησε και ο καιρός. Το γήπεδο ήταν καταπληκτικό, αν και πιστεύαμε ότι οι καιρικές συνθήκες των προηγούμενων ημερών δεν θα βοηθήσουν, αλλά όλα πήγαν καλά.  Παίξαμε με μία από τις πιο ποιοτικές ομάδες στον όμιλο με εμπειρία και πολύ καλό προπονητή. Είναι ομάδα που πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα.

Από εκεί και πέρα όσον αφορά στον Ηρακλή Λάρισας είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι, γιατί βγάλαμε κάποια συμπεράσματα και δώσαμε χρόνο συμμετοχής σε πολλά παιδιά. Δοκιμάσαμε και κάποιες θέσεις και καταφέραμε να κερδίσουμε κατά μεγάλο ποσοστό αυτό που ζητούσαμε μέσα στην εβδομάδα.

Ήταν ένα πάρα πολύ καλό φιλικό. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τη Νίκη για τη φιλοξενία».

Για το δύσκολο έργο που έχει αναλάβει: «Σίγουρα η βαθμολογική μας θέση ήταν η χειρότερη. Μιλήσαμε λίγο με τα παιδιά, προσπαθήσαμε να τονώσουμε πάρα πολύ τον ψυχολογικό τομέα, ενώ αλλάξαμε κάποια πράγματα στον τρόπο παιχνιδιού.

Σίγουρα στη μεταγραφική περίοδο με τη βοήθεια του προέδρου η διοίκηση φρόντισε να ενισχύσει την ομάδα με έμπειρους παίκτες και καλούς στην κατηγορία. Βέβαια το έργο μας είναι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά δυστυχώς στη δύσκολη κατάσταση που ζούμε στο ποδόσφαιρο, είμαστε αναγκασμένοι να παίζουμε φιλικά».

Για τη διακοπή της Σούπερ Λιγκ 2: «Δεν το έχω ξαναδεί να δίνουμε φιλικά τον Φεβρουάριο. Έχουν δίκιο οι άνθρωποι της Σούπερ Λιγκ 2 που διέκοψαν το πρωτάθλημα. Δεν είναι δική μας δουλειά, αλλά το δίκιο πρέπει να λέγεται».

Για το πώς μπορεί να κρατήσει ένας προπονητής τους ποδοσφαιριστές εν μέσω αγωνιστικής απραξίας: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Είμαστε σε μια περίοδο, όπου ο αγωνιστικός ρυθμός είναι καλός σε όλες τις ομάδες. Φτάνουμε στα τελειώματα του πρώτου γύρου και δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να λέμε στα παιδιά ότι πρέπει να κρατήσουμε τον ρυθμό, να δουλέψουμε πάλι στον ψυχολογικό τομέα και να δώσουμε διάθεση. Η διάθεση, όμως, δεν έρχεται ούτε με τα φιλικά, ούτε με την καθυστέρηση, πόσο μάλλον όταν δεν βλέπεις αισιόδοξο το μέλλον.

Είναι πάρα πολύ δύσκολο αυτό το κομμάτι, αλλά επειδή πιστεύω ότι έχουμε οικογενειακό κλίμα σαν ομάδα και έχουμε καταλάβει όλοι σε ποια ομάδα βρισκόμαστε και ποιος είναι ο στόχος μας, αυτό μας δίνει κίνητρο για να συνεχίσουμε. Στόχος του Ηρακλή είναι να σώσει την κατηγορία, η οποία είναι πολύ δύσκολη. Η ομάδα είναι άπειρη. Αυτή είναι η πρώτη συμμετοχή του Ηρακλή Λάρισας στην ιστορία του στη Σούπερ Λιγκ 2, οπότε καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι το θέμα. Ωστόσο προσπαθούμε, έχουμε καθημερινές προπονήσεις χωρίς διακοπή και περιμένουμε να μας πούνε πότε θα ξεκινήσουμε. Όντως είναι πάρα πολύ δύσκολο να βγάλουμε πρόγραμμα, να φορμάρουμε την ομάδα και να ετοιμάσουμε πάλι τα παιδιά».

Για το αν η διακοπή του πρωταθλήματος βοηθήσει τους νεοφερμένους παίκτες να εγκλιματιστούν: «Το καλό είναι ότι γνωρίζαμε ποια είναι αυτά τα παιδιά και αυτά ήξεραν την ομάδα, ιδίως αυτά που ήρθαν από το άλλο γειτονικό σωματείο. Είναι Λαρισαίοι, ξέρουν τη νοοτροπία του συλλόγου, ενώ με αρκετούς έχουν υπάρξει ξανά συμπαίκτες. Σίγουρα η αποχή σε κάποιο σημείο θα μας βοηθήσει να έχουμε ομοιογένεια, αλλά δυστυχώς όταν δεν έχεις αγωνιστικό ρυθμό με επίσημα ματς, όση ομοιογένεια κι αν αποκτήσεις, δεν μπορείς να μονταριστείς σαν ομάδα.

Αυτό το φιλικό που κάναμε, μας βοήθησε πάρα πολύ στο να μοντάρουμε την ομάδα και όχι μόνο να τη φέρουμε σε καλό ρυθμό».

Για τη γνώμη του σχετικά με τη Νίκη: «Σίγουρα είναι μία ομάδα δύναμη στον χώρο. Για μένα αυτή η κατηγορία δεν σηκώνει τη Νίκη. Και με τον προηγούμενο προπονητή (σ.σ. Αλέκος Βοσνιάδης) και με τον τωρινό (σ.σ. Δημήτρης Ελευθερόπουλος) η Νίκη είναι για παραπάνω.

Κακά τα ψέματα η Νίκη είναι ομάδα μοντέλο τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς η ομάδα βγήκε εκτός ρυθμού εξαιτίας των πολλών προβλημάτων που αντιμετώπισε με τον κορωνοϊό απ’ όσο γνωρίζω.

Μέχρι στιγμής τα πράγματα έχουν δυσκολέψει για να πρωταγωνιστήσει ουσιαστικά. Ωστόσο είναι ακόμη πολύ νωρίς, καθώς βρίσκεται κοντά στην πρώτη θέση. Έχει μία ομάδα που διαθέτει και σύνολο αλλά και πλάνο, πράγμα που πολύ δύσκολα βλέπεις σ’ αυτή την κατηγορία.

Διοικητικά βλέπω ότι υπάρχει μια ηρεμία. Υπάρχουν άνθρωποι που «τρέχουν» την ομάδα και πιστεύω ότι ανήκει στην παραπάνω κατηγορία, χωρίς να θέλω να κολακέψω. Μιλάω πολύ ρεαλιστικά. Η Νίκη Βόλου είναι για αραπάνω κατηγορία».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το