Τοπικά

Χατζηδάκης : Η σύσκεψη στο Βόλο για τη ρύπανση θα πραγματοποιηθεί- Συνάντηση με Θ. Λιούπη

Ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Χατζηδάκης σε συνάντηση που είχε με τον βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ Θ. Λιούπη, απάντησε θετικά στο αίτημα για σύσκεψη στο Βόλο προκειμένου να συζητηθεί το πρόβλημα της αέριας ρύπανσης, ενώ τόνισε πως θα συμβάλλει το Υπουργείο οικονομικά στο πρόγραμμα των μετρήσεων με εγκαταστάσεις σταθμών της Περιφέρειας. Ο κ. Λιούπης υπογράμμισε στον κ. Χατζηδάκη πως το περιβαλλοντικό πρόγραμμα καταγραφής και αναλύσεων της χημικής δυσοσμίας και των μετρήσεων σε πηγές ρύπων, θα κοστίσει περισσότερο από 500.000  ευρώ εως 1 εκατομμύριο ευρώ με τον υπουργό να τονίζει πως θα ανταποκριθεί στο αίτημα του κ. Αγοραστού και της κ. Κολυνδρίνη, εφόσον κατατεθεί.
Ο βουλευτής Μαγνησίας, σύμφωνα με πληροφορίες της e-thessalia.gr  συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό και του εξέθεσε το περιβαλλοντικό πρόβλημα του Βόλου, παρουσιάζοντας τις θέσεις του Ιατρικού Συλλόγου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας , θέτοντας τα επιστημονικά δεδομένα της επιβάρυνσης της υγείας των πολιτών, όπως καταγράφονται καθημερινά από τον επιστημονικό κόσμο.
«Ο υπουργός ήταν θετικός σε όλα. Η σύσκεψη στο Βόλο θα προγραμματιστεί και όπως σημείωσε  θα μετέχει είτε ο ίδιος , είτε ο αρμόδιος Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου. Στη σύσκεψη θα μετέχουν όλοι οι φορείς και η Επιτροπή Πολιτών», δήλωσε ο κ. Λιούπης.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Λιούπης μετά από τη συνάντηση:

Συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Κωστή Χατζηδάκη είχε την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Αθανάσιος Λιούπης με κύριο θέμα συζήτησης την αέρια ρύπανση στην πόλη του Βόλου.
Ο κ. Λιούπης ενημέρωσε τον Υπουργό λεπτομερώς για το έντονο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη, μεταφέροντάς του την ανησυχία φορέων και πολιτών.
Ο Βουλευτής ανέφερε εκτενώς τις πρωτοβουλίες, που αποφάσισε να πάρει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με την τοποθέτηση μετρητών αέριας ρύπανσης, την οφλακτομετρία για τον εντοπισμό της οσμής και τη σύμβαση που έγινε με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με κόστος πάνω από 500.000 ευρώ. Του ζήτησε να υπάρξει οικονομική στήριξη από το Υπουργείο στην Περιφέρεια, για να προχωρήσουν άμεσα οι δράσεις της, με τον Υπουργό να είναι θετικός στη χρηματοδότηση.
Ακόμη, ο κ. Λιούπης μετέφερε στον Υπουργό και τις ανησυχίες των πολιτών, όπως και των επιστημονικών φορέων για το ζήτημα της αέρας ρύπανσης, μεταφέροντας το αίτημα για ευρεία σύσκεψη όλων των επιστημονικών φορέων, της αυτοδιοίκησης, των οικολογικών οργανώσεων, των πολιτών και του Υπουργείου Περιβάλλοντος.
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος απάντησε θετικά και ως προς την σύσκεψη φορέων και πολιτών με τη συμμετοχή του ιδίου ή του αρμόδιου για θέματα περιβάλλοντος Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το