Ελλάδα

Χατζηδάκης για νέο εργασιακό: Θα γίνει ονομαστική ψηφοφορία για κάθε άρθρο ξεχωριστά

Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης μίλησε στην εκπομπή του OPEN TV «Τώρα ό,τι συμβαίνει» με τη Φαίη Μαυραγάνη για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που ψηφίζεται αύριο στη Βουλή, για τις εκκρεμείς συντάξεις, τα δώρα και τα αναδρομικά.
Ο υπουργός τόνισε ότι θα γίνει ονομαστική ψηφοφορία για κάθε άρθρο ξεχωριστά και επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι το νέο εργασιακό νομοσχέδιο θα προστατέψει τον εργαζόμενο , αλλά και κατοχυρώνει το 8ωρο σε ειδικό άρθρο.
«Εφαρμόζουμε ό,τι ισχύει σε όλη την Ευρώπη. Η αντιπολίτευση να σκεφτεί μήπως δεν ακολουθεί τις σύγχρονες εξελίξεις; Στην απεργία που έγινε ήταν πολύ μικρή η συμμετοχή. Θα ζητήσουμε ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλη, δεκάδες ονομαστικές για να ξεκαθαρίσει η αντιπολίτευση σε τι είναι εναντίον» είπε χαρακτηριστικά.

Για συλλογικές συμβάσεις
Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, ο «ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε πρώτος την πόρτα στις ατομικές συμβάσεις». Αναφορικά με τις υπερωρίες και την ψηφιακή κάρτα σημείωσε ότι υπήρξαν πολλές καταγγελίες για αυτό και θα έρθει η ψηφιακή κάρτα για να «χτυπηθεί» η μαύρη εργασία. Σχετικά με τη μείωση αποδοχών από τις υπερωρίες ανέφερε ότι «θα αυξάνονται πλέον τα λεφτά που θα παίρνει ο εργαζόμενος! Θα αμείβονται 40% παραπάνω. Μέχρι το φθινόπωρο θα είναι έτοιμο το σύστημα για να βλέπει ο εργαζόμενος τι δηλώνει ο εργοδότης. Προβλέπεται πρόστιμο αν ο εργοδότης δεν έχει δηλώσει καθόλου ή λάθος τον κάθε εργαζόμενο».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το