Τοπικά

Χαστούκισε το 9χρονο παιδί του στην παραλία του Βόλου

Στην κακιά στιγμή απέδωσε το περιστατικό της χειροδικίας σε βάρος του 9χρονου παιδιού του 40χρονος Βολιώτης πατέρας, που οδηγήθηκε χθες στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου κατηγορούμενος για απλή σωματική βλάβη.
Ο άνδρας συνελήφθη προχθές γύρω στις 7 το απόγευμα από λιμενικούς στον χώρο του πάρκινγκ του λιμανιού, μετά από καταγγελία που υποβλήθηκε εναντίον του από περαστικό που τον είδε να εξυβρίζει και να χτυπά το ανήλικο παιδί του. Χθες στο δικαστήριο κατέθεσε αρχικά ως μάρτυρας η πρώην σύζυγος του 40χρονου και έχουσα την επιμέλεια του 9χρονου, λέγοντας πως παρά το γεγονός του διαζυγίου διατηρεί άριστες σχέσεις με τον 40χρονο, ο οποίος έχει ελεύθερη επικοινωνία με το παιδί, για το οποίο ενδιαφέρεται και συμμετέχει σε όλες του τις δραστηριότητες. Η γυναίκα έκανε λόγο για «κακιά στιγμή» κάτι που το κατάλαβε και ο ίδιος ο κατηγορούμενος, αποδίδοντας στον εκνευρισμό του το όλο γεγονός, προήλθε από τη στάση του παιδιού. Η μητέρα είπε πως ο 9χρονος δεν διαβάζει, δεν γράφει και πειράζει τα άλλα παιδιά στο σχολείο. Σε συζήτηση που έκανε μαζί του η γυναίκα υποστήριξε πως μίλησε άσχημα στον πατέρα του και έτσι αυτός του έριξε δύο χαστούκια για να το συνετίσει. Επιπλέον ο μικρός ρωτούσε για την τύχη του πατέρα του και έλεγε πως τον αγαπάει. Η μητέρα ακόμα δήλωσε πως δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του πρώην άνδρα της και πως δεν το έχει ξαναχτυπήσει στο παρελθόν, έχοντας ζητήσει ήδη συγγνώμη από το παιδί.

«Του έριξε ένα χαστούκι και δύο καρπαζιές»
Καταθέτοντας ο μάρτυρας κατηγορίας που έκανε την καταγγελία στην Αστυνομία και στη συνέχεια στο Λιμενικό, ανέφερε πως «γύρω στις 7 το απόγευμα περίμενε έξω από φαρμακείο στο κέντρο της πόλης, όταν άκουσε μια γυναίκα στην ουρά να φωνάζει, γύρισε να δει και αντίκρυσε τον κατηγορούμενο, ο οποίος έβριζε και χτύπησε τρεις φορές το παιδί του. Τότε τον κάλεσε να σταματήσει απειλώντας τον πως θα τον καταγγείλει στην Αστυνομία. Ο κατηγορούμενος φέρεται να τον εξύβρισε και αποχώρησε από το σημείο με το παιδί του. Ο μάρτυρας τηλεφώνησε στην Αστυνομία, η οποία τον παρέπεμψε στο Λιμενικό, αφού η πράξη τελέστηκε εντός της περιοχής δικαιοδοσίας του».

Ζήτησε συγγνώμη
Στην απολογία του ο 40χρονος υποστήριξε πως δεν χτύπησε τρεις φορές το παιδί, ενώ ανέφερε πως αμέσως μετά το γεγονός περπάτησαν στην παραλία και του ζήτησε συγγνώμη. Είπε πως ήταν η «κακιά στιγμή», γιατί ήταν ψυχολογικά φορτισμένος, καθώς ο δάσκαλος τού μετέφερε τα παράπονα τριών μητέρων συμμαθητών του πως ενοχλεί και πειράζει τα παιδιά. Είπε επίσης πως δεν είναι βίαιος άνθρωπος και πως ο εννιάχρονος τον έχει συγχωρέσει. Ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του δέχθηκε την κακιά στιγμή, λέγοντας πως δεν θα πρέπει να επαναληφθεί το περιστατικό και ζήτησε να μεταβληθεί η κατηγορία από απλή σωματική σε όλως ελαφρά σωματική βλάβη και να κριθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη. Τελικά το δικαστήριο δέχθηκε την εισαγγελική πρόταση απαλλάσσοντας τον 40χρονο πατέρα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το