Ελλάδα

Χαρίζουν μαλλιά, δίνουν αγάπη

mallia

Ενα ολιγόλεπτο βίντεο, που παρακολούθησε πριν από ενάμιση χρόνο στο Διαδίκτυο, ήταν αρκετό για να γεννηθεί η ιδέα.

Δωρητές από ολόκληρο τον κόσμο έκοβαν τα μαλλιά τους και τα έστελναν στον σύλλογο «Wigs for Kids» στο Οχάιο των ΗΠΑ, με σκοπό να κατασκευαστούν και στη συνέχεια να δοθούν αφιλοκερδώς περούκες σε παιδιά που πάσχουν από καρκίνο.

Η Μελίνα-Λιουντμίλα Κωνσταντινίδη «αποθήκευσε» τις εικόνες στο πίσω μέρος του μυαλού της και αποφάσισε να κουρευτεί, να δωρίσει τα μαλλιά της και να κάνει ό,τι χρειαστεί για να δημιουργήσει μια αντίστοιχη εθελοντική κίνηση στην Ελλάδα. Εγραψε ένα ενημερωτικό άρθρο σε ένα σάιτ και από την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν τεράστιο. Ο αριθμός τόσο των δωρητών όσο και των κομμωτηρίων που ήθελαν να «συνεργαστούν» με την 25χρονη φοιτήτρια αυξανόταν συνεχώς. Σήμερα 350 άτομα έχουν κόψει τα μαλλιά τους και 60 κομμωτήρια σε ολόκληρη τη χώρα προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους.

«Περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι νομικές διαδικασίες για να δημιουργηθεί ο πρώτος επίσημος ελληνικός οργανισμός δωρεάς μαλλιών για παιδιά με καρκίνο. Το ”Donate Hair-Donate Love” ξεκίνησε με έναν και μοναδικό στόχο. Να βοηθήσουμε όσο περισσότερα παιδιά μπορούμε. Η διαδικασία δωρεάς μαλλιών είναι ένας τρόπος να τους δείξουμε πως ό,τι χάνεις μπορείς να το αποκτήσεις ξανά. Αλλωστε η λέξη καρκίνος δεν πρέπει να μας φοβίζει» λέει στο «Εθνος» η 25χρονη Μελίνα.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το