Τοπικά

Χαρδαλιάς: Yψηλός κίνδυνος στη Μαγνησία παρά την κάμψη των κρουσμάτων

Την αυστηρή τήρηση των μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού ζήτησε ειδικά για τις περιοχές Πιερία, Πέλλα, Ημαθία, Δράμα, Ξάνθη και Φλώρινα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας ότι εκεί δεν φαίνεται να υπάρχει η αναμενόμενη μείωση κρουσμάτων.
Ο Νικός Χαρδαλιάς τόνισε ότι στις περιοχές αυτές παρατηρείται μετατόπιση κρουσμάτων από τις πόλεις στα χωριά και ζήτησε πιστή τήρηση των μέτρων και αποφυγή μετακινήσεων, ώστε να ελεγχθεί η διασπορά του ιού.
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σημείωσε, παράλληλα, ότι δεν είναι οι μοναδικές περιοχές όπου ο αριθμός των κρουσμάτων δεν έχει αποκλιμακωθεί.

Έκανε, δε, ειδική μνεία για τις εξής περιοχές: Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Λάρισα, Μαγνησία, Χαλκιδική, Κιλκίς, Καρδίτσα, Σέρρες, Τρίκαλα, Καβάλα για τις οποίες επισήμανε ότι υπάρχει ακόμη υψηλός κίνδυνος παρά την μικρή κάμψη κρουσμάτων.
Ο Νίκος Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητο να τηρούνται με απόλυτη προσήλωση τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, όπως γινόταν και την άνοιξη, ενώ προειδοποίησε για αυστηροποίηση των ελέγχων.
Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως σε περίπτωση περιοχών που τα μέτρα δεν φέρουν αποτέλεσμα, η λήψη αυστηρότερων μέτρων αποτελεί μονόδρομο.

Το 86% των κρουσμάτων σε 5 περιοχές
Αυτή τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα, δηλαδή τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε όλη τη χώρα που δεν έχουν ολοκληρώσει την κατ’ οίκον απομόνωση, είναι 16.617, ενημέρωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.
Αναλυτικότερα, απ’ αυτά, τα 7.031, δηλαδή ποσοστό 42,3%, βρίσκονται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 3.267, δηλαδή ποσοστό 19,7%, βρίσκονται στην Περιφέρεια της Αττικής, 1.777, δηλαδή 10,7%, βρίσκονται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, 1.590, δηλαδή 9,6%, βρίσκονται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και 632, 3,8%, στη Δυτική Μακεδονία.

Όπως παρατήρησε ο κ. Χαρδαλιάς, το 86,1% των ενεργών κρουσμάτων κατανέμεται γεωγραφικά σε 5 από τις 13 Περιφέρειες της χώρες. Ειδικότερα, σημείωσε πως το 66,4% βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Ελλάδας.
Περαιτέρω, επισήμανε πως η Αττική συγκεντρώνει το 17,9% των ενεργών κρουσμάτων.

Νέα μέτρα από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου
Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου τίθενται σε ισχύ δύο νέα μέτρα:
1. Δεν θα επιτρέπται η είσοδος από τα χερσαία σύνορα σε άτομα που εντοπίζονται θετικά στον ιό.
2. Δεν θα επιτρέπονται επισκέψεις στο Αγιο Όρος.

Πηγή: cnn.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το