Ελλάδα

Χαρδαλιάς σε Κεγκέρογλου: Αδιανόητο να επιτραπούν στο 13033 οι μετακινήσεις για ψάρεμα και κυνήγι

Ως «αδιανόητο» χαρακτήρισε ο Νίκος Χαρδαλιάς το αίτημα -εν μέσω αύξησης στα κρούσματα- να επιτραπεί η μετακίνηση σε 170 χιλιάδες κυνηγούς και ψαράδες.

Την έντονη αντίδραση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά προκάλεσε ερώτηση του Βασίλη Κεγκέρογλου στη Βουλή με αίτημα να επιτραπεί η μετακίνηση για κυνήγι και ψάρεμα, παρά τα νέα περιοριστικά μέτρα και το lockdown για τον περιορισμό στα κρούσματα από τον κορονοϊό.

Στην ερώτησή του, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρολγου ζήτησε να ενταχθούν το κυνήγι και το ψάρεμα ως δραστηριότητες στους κωδικούς ατομικής άθλησης στο 13033. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς εξέφρασε την έκπληξή του για το αίτημα και απάντησε:

«Με έκπληξη είδα την ερώτηση. Υπάρχουν δέκα εκατομμύρια πολίτες κάτω από τις δύσκολες συνθήκες ενός αόρατου εχθρού είναι υποχρεωμένοι να κάνουν μικρές ή μεγάλες υποχωρήσεις ακόμα και στα χόμπι ή στην ψυχαγωγία τους. Και καλείται η εθνική αντιπροσωπεία να αναδείξει το αυτονόητο. Σας παρακαλώ να μην ευτελίζουμε τη συζήτηση. Γιατί ακούω και κάτι επιχειρήματα αν κολλάει από την μπεκάτσα ή από τον αγριόχοιρο».

Σε περιοχές με τεράστια έξαρση σε κρούσματα οι περισσότεροι κυνηγοί
Ο Νίκος Χαρδιαλιάς κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης ενώ υπογράμμισε ότι το 65% της βάσης των κυνηγετικών συλλόγων είναι στη Μακεδονία και στη Θράκη, περιοχές όπου αυτή τη στιγμή ο ιός βρίσκεται σε τεράστια έξαρση.

«Δεν γίνεται δέκα εκατομμύρια να είναι σε απομόνωση και οι φίλοι κυνηγοί απλώς να μετακινούνται όπου θέλουν. Είναι λάθος μήνυμα. Είναι επίσημη θέση του ΚΙΝΑΛ να ενταχθεί το κυνήγι και το ψάρεμα στις μετακινήσεις και να μπορούν να μετακινούνται με έξτρα sms;» αναρωτήθηκε ο κ. Χαρδαλιάς.

Από την πλευρά του ο Βασίλης Κεγκέρογλου σημείωσε ότι αντίστοιχη ερώτηση έχει κατατεθεί και από βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, με τον κ. Χαρδαλιά να τονίζει ότι δεν μπορεί να υπάρχει ένας αστυνομικός πίσω από κάθε ψαρά ή κυνηγό. «Θα κάνουμε όλοι υπομονή. Και οι κυνηγοί και οι ψαράδες. Και όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα το δούμε» κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το