Τοπικά

Χαράλαμπος Πάσχος: Σε εγκατάλειψη τα χωριά του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Εγκατάλειψη στα χωριά του Δήμου Ρήγα Φεραίου από τη σημερινή δημοτική αρχή καταγγέλλει ο υποψήφιος Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Χαράλαμπος Πάσχος.
Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΡΟΣΤΑ» σημειώνει πως η αγροτική οδοποιία είναι σε άθλια κατάσταση, οι υδρευτικές και αρδευτικές γεωτρήσεις δεν αξιοποιούνται ενώ τα σχολικά κτίρια δεν συντηρήθηκαν. Χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Σε πλήρη εγκατάλειψη έχει οδηγήσει τα χωριά του Δήμου Ρήγα Φεραίου η σημερινή δημοτική αρχή. Με την ανυπαρξία της και την αδιαφορία της να δημιουργήσει έργα και αναπτυξιακές πολιτικές, έχει οδηγήσει σε μαρασμό τις δημοτικές ενότητες με τους κατοίκους να μην βλέπουν καμία προοπτική με τον απερχόμενο δήμαρχο.
Χωρίς να διαθέτει κανένα πρόγραμμα, καμία διάθεση παρέμβασης η απερχόμενη δημοτική αρχή άφησε αβοήθητα τα χωριά. Η αγροτική οδοποιία είναι σε άθλια κατάσταση, οι κοινόχρηστοι χώροι υποβαθμίζονται μέρα με την μέρα, ούτε μια ανάπλαση πλατείας δεν στάθηκαν ικανοί να κάνουν σε αυτά τα πέντε χρόνια, υδρευτικές και αρδευτικές γεωτρήσεις δεν αξιοποιούνται, τα σχολικά διδακτήρια δεν συντηρήθηκαν, και αρκετά μετρούν πολλές δεκαετίες ζωής, ενώ και τα κτίρια των αγροτικών γιατρών αφέθηκαν στην τύχη τους. Επίσης στην καθαριότητα, στον δημοτικό φωτισμό και στη συντήρηση του πρασίνου η δημοτική αρχή μένει μετεξεταστέα.
Παράλληλα διάφορα τοπόσημα και ξεχωριστά μνημεία, πολιτιστικά ή θρησκευτικά, που διαθέτει η κάθε περιοχή έμειναν αναξιοποίητα. Ούτε νέες οδικές συνδέσεις που απαιτούνται έγιναν.

Ο κόσμος βλέπει αυτή την κατάσταση και απογοητεύεται. Δυσαρεστείται με την δημοτική αρχή αλλά και με ανθρώπους που όλα αυτά τα χρόνια δέθηκαν στο άρμα των υποσχέσεων και της εξουσίας και αντί να ασχοληθούν με τα χωριά τους, κοίταξαν μόνο το προσωπικό τους συμφέρον κάνοντας μικροπολιτική.
Επομένως μόνοι τους οι κάτοικοι νεώτεροι και ηλικιωμένοι προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους. Σχεδόν όλοι τους δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα, γεωργία και κτηνοτροφία, αλλά και εδώ δεν έχουν την στήριξη του Δήμου. Μια στήριξη που θα μπορούσε να παρέχεται σε διάφορα επίπεδα, όπως στο επίπεδο της δημιουργίας υποδομών (δρόμοι, γεωτρήσεις) αλλά και των παρεχόμενων συμβουλών, της εύρεσης χρηματοδοτικών προγραμμάτων, της σύνδεσης με άλλους αρμόδιους φορείς.
Οι παραγωγοί μας αυτοί δηλαδή που στηρίζουν και κρατούν ζωντανά τα χωριά μας έμειναν ξεκρέμαστοι από την αδιάφορη και διχασμένη απερχόμενη δημοτική αρχή.
Για την δημοτική μας παράταξη «Όλοι μαζί Μπροστά» δεν υπάρχει άλλη κατεύθυνση πέρα από την τόνωση, στήριξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής και της αναπτυξιακής προοπτικής στα χωριά του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Για να γεμίσουν ξανά τα σπίτια με κατοίκους και ελπίδες, για να νιώσουν ξανά οι δημότες ασφαλείς ότι ο Δήμος είναι στο πλευρό τους.
Γυρίζουμε όλα τα χωριά, μιλάμε συνεχώς με τους κατοίκους, και βλέπουμε στα πρόσωπά τους την θέληση για να γυρίσει σελίδα αυτός ο τόπος, την επιθυμία τους να εργαστούν μαζί μας για ένα νέο ξεκίνημα, ένα νέο όραμα για τον τόπο μας. Συνοδοιπόροι προχωρούμε μπροστά.
Γιατί τα χωριά μας είναι η δύναμή μας, είναι η ίδια η παράδοσή μας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το