Τοπικά

Χαρ. Ζάχος: Ανάγκη παρέμβασης για γραμμές του ΟΣΕ από Βόλο προς Αγριά

Μεγάλο είναι το πρόβλημα με τις σιδηροδρομικές γραμμές από την Παιδόπολη μέχρι την Αγριά, με συνέπεια να εγκυμονεί κίνδυνος ατυχήματος για πεζούς και ποδηλάτες.
Σύμφωνα με τον σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Βόλου, Χαρ. Ζάχο, που μίλησε σε ραδιοφωνική εκπομπή του sportfm 89,5, τα προβλήματα είναι σε όλη την ευρύτερη περιοχή του δήμου Βόλου.
«Είναι ανθρωπίνως αδύνατο όλα να γίνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα. Όλοι θέλουμε το καλύτερο. Εχθρός όμως του καλού είναι πάντα το καλύτερο. Η Αγριά είναι μία κωμόπολη» ανέφερε μεταξύ άλλων και συμπλήρωσε «ένα πρόβλημα που έγινε οξύτερο τώρα τελευταία είναι οι σιδηροδρομικές γραμμές. Από την είσοδο της πόλης μέχρι την Αγριά υπάρχει καθίζηση του εδάφους κι έχουν ανοίξει κρατήρες. Υπάρχουν νεαροί και ηλικιωμένοι πεζοί και ποδηλάτες που έρχονται από τον Βόλο στην Αγριά. Ο ΟΣΕ θα πρέπει να το προσέξει ιδιαίτερα το ζήτημα. Στην Παιδόπολη ελλοχεύει κίνδυνος ατυχήματος, ειδικά το βράδυ που δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός». Ο κ. Ζάχος τόνισε την ανάγκη η Περιφέρεια να το προσέξει ιδιαίτερα το παραπάνω θέμα.
Επίσης, αναφέρθηκε στον κυματισμό, που προκαλείται από την Παιδόπολη μέχρι την είσοδο της Αγριάς, με αποτέλεσμα αυτοκίνητα να «λούζονται» κάθε απόγευμα, ενώ και ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου πρέπει να παρέμβει. Οι υπηρεσίες δεν έχουν συναίσθηση της καθημερινότητας του πολίτη».
Ο ίδιος πρότεινε τα φερτά υλικά από τον Daniel να τοποθετούνταν στην παραλία και να δημιουργούνταν μία πλαζ. Ο κ. Ζάχος, αναφέρθηκε και στα ζητήματα στον προσφυγικό συνοικισμό που χρήζει αρκετών παρεμβάσεων και στο παρκάκι και στην παιδική χαρά που έχει γεμίσει σύμφωνα με τον ίδιο «χώμα. Ξεμπαζώθηκε μέρος αυτού, αλλά θέλει πολύ δουλειά. Επίσης πρέπει να αποκατασταθούν δρόμοι να καθαριστούν φρεάτια. Μέσα στον ιστό της πόλης έχουμε ΟΣΕ, Οργανισμό Λιμένος, Περιφέρεια και Δήμο και δεν ξέρω πώς μπορούν να συνεννοηθούν όλοι αυτοί. Επίσης, πρέπει να καθαριστούν φρεάτια από το μέρος της θάλασσας».
Τέλος, αναφέρθηκε και στο αλιευτικό λιμανάκι που μετά από παρέμβαση χάλασε ο υπήνεμος και πολλοί επαγγελματίες αλιείς πάθανε ζημιά. «Αυτό δεν θα πρέπει να ξαναγίνει, καθώς υπάρχει διάταξη που μπορούν να διευθετηθούν αυθαίρετες κατασκευές. Εμείς το 2008 ως δήμος Αγριάς είχαμε κάνει μελέτες» κατέληξε ο σύμβουλος.

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το