Τοπικά

Χάος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα αδέσποτα

φωτογραφία-1
Χάος επικράτησε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου κατά τη συζήτηση για το θέμα των αδεσπότων, όπου κυριάρχησαν οι φωνές, οι ύβρεις, οι ειρωνείες, τα ευφυολογήματα και οι συγκρούσεις εκτός ορίων. Παρά τη σφοδρή αντιπαράθεση με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και τα μέλη των φιλοζωϊκών οργανώσεων, που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, η δημοτική αρχή υπεραμύνθηκε της απόφασής της να προχωρήσει σε πρόχειρο μειοδοτικό διαγωνισμό για την περισυλλογή των αδεσπότων από ιδιώτη, που θα διαθέτει και καταφύγιο. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο δήμαρχος με δική του απόφαση όρισε ιδιώτη «μπόγια» για την περισυλλογή, πριν αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο.
Οι φιλόζωοι ανήρτησαν πανό με το ερώτημα που βρίσκονται τα σκυλιά, τα οποία έχουν απομακρυνθεί από την πόλη, για να γίνει γνωστό από τον ίδιο τον δήμαρχο ότι 35 ζώα μεταφέρθηκαν ήδη στο καταφύγιο του Ν. Πολύζου.
«Ναι, έχουμε μαζέψει σκυλιά…», είπε και «ορκίστηκε πως τα σκυλιά θα μαζευτούν «είτε με το καλό, είτε με το κακό», αλλά διαβεβαίωσε οτι δεν θανατωθούν.
«Θα κάνουμε ότι γουστάρουμε», είπε και αναρωτήθηκε γιατί οι φιλόζωοι δεν επιθυμούν να μεταφερθούν τα σκυλιά στο Καταφύγιο, το οποίο θα επεκταθεί κατά 12,5 στρέμματα.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Μπατζιάκας, που δέχτηκε τα πυρά των φιλόζωων, ερμήνευσε το Νόμο και δήλωσε ότι το φυσικό περιβάλλον δεν είναι η πόλη, γι’ αυτό και θα μεταφερθούν στο χώρο δίπλα από το καταφύγιο. Επίσης, σε ερώτηση εάν το μόνο καταφύγιο ιδιώτη που υπάρχει στην περιοχή είναι αυτό του Ν. Πολύζου, απάντησε πως θα μετέχει και άλλος ιδιώτης στον διαγωνισμό.
Οι φιλόζωοι υποστήριξαν ότι η δημοτική αρχή θέλει να θανατώσει τα ζώα και ένας εξ ‘ αυτών, ο οποίος υπήρξε στο παρελθόν υπάλληλος του Καταφυγίου αλλά σήμερα είναι άνεργος, αντέδρασε φωνάζοντας δυνατά, γεγονός που εξόργισε τον κ. Μπέο. Εκπρόσωποι των φιλόζωων που πήραν το λόγο τόνισαν μεταξύ άλλων πως τα κονδύλια του δήμου δεν μπορούν να διατίθενται σε ιδιώτες για περισυλλογή και προσφέρθηκαν να βοηθήσουν οι ίδιοι για τη φιλοξενία των ζώων σε χώρο προσβάσιμο.
Εκ μέρους των Δρόμων Συνεργασίας ο κ. Δούρας κατήγγειλε ως έκνομες τις ενέργειες της δημοτικής αρχής και του ιδιώτη που περισυλλέγει τα ζώα, προειδοποιώντας ότι η παράταξή του θα προσφύγει σε κάθε υπηρεσία για την προσβολή της απόφασης.
Ο Π. Σκοτινιώτης δήλωσε πως η δημοτική αρχή έχει εμμονή και παρακάμπτει συνεχώς την υπηρεσιακή δομή του δήμου μιας και οι υπηρεσίες δεν υπογράφουν μη νόμιμες μελέτες και εισηγήσεις, που καταθέτει η δημοτική αρχή.
Ο κ. Νάνος υποστήριξε ότι το καταφύγιο στις Γλαφυρές δεν μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερα ζώα και ζήτησε να υπάρξει κανονιστική απόφαση για την τοποθέτηση τσιπ στα δεσποζόμενα ζώα.
«Εμείς θα δώσουμε λύση σε αυτό το χάλι και άμα σας αρέσει», επανέλαβε για μια ακόμη φορά ο κ. Μπέος και επιτέθηκε απαξιωτικά στα στελέχη της αντιπολίτευσης.
Γ. Μουλάς και Γ. Μολοχίδης συγκρούστηκαν για μία ακόμη φορά, όταν ο πρώτος απαίτησε να κατεβάσουν οι πολίτες το πανό.
Ο μάγος, τα πρόβατα και η κουκλίτσα
Επεισόδιο δημιουργήθηκε νωρίτερα όταν, σε χειροκροτήματα από συμβούλους της πλειοψηφίας, αντέδρασε ο κ. Πατσιαντάς. Ο δήμαρχος του επιτέθηκε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Για μάγος στη φάτνη, στον Αγιο Νικόλαο, είσαι ό,τι πρέπει …»
«Έχεις 27 πρόβατα εσύ, δεν χρειάζεσαι μάγους, απάντησε ο κ. Πατσιαντάς και προκλήθηκε πανδαιμόνιο. Δίνοντας συνέχεια στο επεισόδιο, ο κ. Μπέος αποκάλεσε τον κ. Πατσιαντά «κουκλίτσα», μιμούμενος τον Ηλία Ψινάκη, για να του απαντήσει εκείνος ότι έχει ευτελίσει τα πάντα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το