Τοπικά

Χαμός στις τράπεζες του Βόλου για την πληρωμή των συντάξεων Φεβρουαρίου

Χαμός επικρατούσε χθες από νωρίς το πρωί στα υποκαταστήματα των τραπεζών στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου, λόγω της πληρωμής των συντάξεων και την καταβολή του μηνός Φεβρουαρίου.
Σχεδόν σε όλες τις συστημικές τράπεζες επικρατούσε το αδιαχώρητο με τους συνταξιούχους να περιμένουν υπομονετικά πότε θα έρθει η σειρά τους για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν, αρκετοί από τους οποίους επί της ευκαιρίας πλήρωναν και την τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ.
Νωρίτερα καταβλήθηκαν οι συντάξεις του μηνός Φεβρουαρίου 2019 στους συνταξιούχους, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΕΦΚΑ. Ειδικότερα, το Δημόσιο, το ΙΚΑ και το ΝΑΤ πλήρωσαν τις συντάξεις Φεβρουαρίου χθες, όπως και τα υπόλοιπα ταμεία του υπουργείου Εργασίας.
Εν τω μεταξύ ο ΟΑΕΕ και ο ΟΓΑ θα πληρώσουν τις συντάξεις Φεβρουαρίου τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, ενώ το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλει τις επικουρικές συντάξεις τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου.

Οι πολλές υποχρεώσεις του προηγούμενου γιορτινού μήνα είχε ως αποτέλεσμα και τα χρήματα να τελειώσουν νωρίτερα, αλλά και να σπεύσουν οι συνταξιούχοι στις τράπεζες την πρώτη χθεσινή ημέρα πληρωμής των συντάξεων.
Χαρακτηριστικό αποτελεί το γεγονός ότι χθες σε κεντρικό υποκατάστημα συστημικής τράπεζας στις 11.15 π.μ. στο μηχάνημα είχε κολληθεί χαρτί, το οποίο ειδοποιούσε τους συνταξιούχους και τους πελάτες ότι τα χαρτάκια προτεραιότητας τελείωσαν και ουσιαστικά δεν θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν άλλοι στα γκισέ της τράπεζας.
Ηλικιωμένος στην εν λόγω τράπεζα μόλις έφτασε στο γκισέ διαμαρτυρήθηκε έντονα για το γεγονός ότι περίμενε, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, πάνω από δύο ώρες για να εξυπηρετηθεί.
Στο συγκεκριμένο υποκατάστημα τράπεζας λειτουργούσαν μόλις τρία ταμεία από τα έξι που υπάρχουν διαθέσιμα και αυτό διότι, όπως επισημάνθηκε, δεν υπάρχει προσωπικό για να εξυπηρετήσει τον κόσμο, αφού έχουν φύγει υπάλληλοι στη σύνταξη και δεν έχουν γίνει προσλήψεις.
Η πληρωμή των συντάξεων νωρίτερα από το αναμενόμενο θα διευκολύνει, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός την ερχόμενη εβδομάδα και κυρίως στα τέλη του μήνα που δεκάδες θα θέλουν να πληρώσουν την πέμπτη και τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ, αλλά και επαγγελματίες τον ΦΠΑ του δ’ τριμήνου 2018.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το