Ελλάδα

Χαμός στη Βουλή – Άγρια κόντρα για την επίθεση σε Κουμουτσάκο (video)

koumouts

Η επίθεση στον Γιώργο Κουμουτσάκο από ακραία στοιχεία στο Σύνταγμα, έφερε μεγάλη ένταση και εντός του Κοινοβουλίου ενώ παραλίγο να ξεφύγει η κατάσταση και με την Χρυσή Αυγή και με βουλευτές ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο βουλευτής της ΝΔ είπε στους συναδέλφους του στην Ολομέλεια «Ακραίοι και απαράδεκτοι τραμπούκοι με χτύπησαν. Το έδαφος και το νερό να αναπτυχθούν το δίνουν οι δηλώσεις Φίλη. Αυτοί που τα έκαναν αυτά έχουν δολοφονήσει. Περιμένω συλλογική καταδίκη και να λογοδοτήσει ο Φίλης».

Εν συνεχεία ακολούθησαν τα παρακάτω:

Βαρεμένος: «Αυτονόητη καταδίκη και αποδοκιμασία τραμπουκισμού που διέπραξαν ακραία στοιχεία»

Κουμουτσάκος: «Η Χρυσή Αυγή κ. Πρόεδρε» (φωνές βουλευτών Χρυσής Αυγής)

Φίλης: «Εκφράζω την συμπάθεια μου για τον κ.Κουμουτσάκο και για όσα παραλίγο να πάθει ο κ. Βαρβιτσιώτης από τους τραμπούκους της ακροδεξιάς και από όσους διαχειρίζονται με επαγγελματικό τρόπο της μνήμες των ανθρώπων. Εγώ όπλισα το χέρι των τραμπούκων που φώναζαν αλήτες προδότες πολιτικοί; (φωνές βουλευτών Χρυσής Αυγής). Μην επιδεινώνετε τη θέση σας… Ποιοι οπλίζουν χέρι τραμπούκων ποιοι το χέρι των δολοφόνων του Φύσσα; Η δημοκρατία δεν πρέπει να διαιρείται μπροστά στο φασισμό και τον νεοναζισμό που ακόμη και όταν είναι υπόδικος δεν υποχωρεί».

Κασιδιάρης: Ντροπή σου παραιτήσου

Φίλης: Ως υπουργός υποστηρίζω και υλοποιώ την επίσημη θέση για την Γενοκτονία του Πόντου, σέβομαι την απόφαση της Βουλής και την υποστηρίζω. Ρωτήθηκα, δεν είμαι πολιτικάντης να αλλάζω τις προσωπικές μου απόψεις.

Πρέπει απέναντι στην πατριδοκαπηλία να είμαστε ανυποχώρητοι και να καταδικάσουμε τον εθνικισμό. Υπάρχει επιστημονική έρευνα στην οποία κάποιοι θέλουν να βάλουν όρια. Υπέστην τηλεοπτικούς τραμπουκισμούς. Σέβομαι την απόφαση της Βουλής ανεξαρτήτως προσωπικών απόψεων σε προσωπικό επίπεδο

Εν συνεχεία για 10 λεπτά και με αφορμή όσα είχε υποστηρίξει ο κ.Λοβέρδος οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μηταφίδης και Μπαλαούρας είχαν έντονη αντιπαράθεση με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με την κατάσταση παραλίγο να ξεφύγει και να πιαστούν στα χέρια.

Χριστοδουλοπούλου: Ψυχραιμία μη δημιουργείτε ατμόσφαιρα γηπέδου όποιοι δεν έχουν ψυχραιμία να βγουν έξω. Έχουμε τον κανονισμό που επιβάλλει την τάξη δεν χρειάζεται να την επιβάλλουν άλλοι.

Παναγιώταρος: «Καταδικάζουμε την επίθεση, αλλά δεν μπορεί να λέει ότι είναι η Χρυσή Αυγή. Να το πάρει πίσω. Δεν ήταν η Χρυσή Αυγή.

Κουμουτσάκος: «Δίπλα στην ομάδα που με έδειρε ήταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος. Ο Φίλης είναι ηθικός αυτουργός των επεισοδίων. Τη βία την όπλισαν οι δηλώσεις του».

Εν συνεχεία η Ντόρα Μπακογιάννη είπε στον κ.Κουμουτσάκο «Τίτλος τιμής αυτό που έπαθες. Η κυβέρνηση έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες. Δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην κόκκινη και στην μαύρη βία»

Ο κ.Κουμουτσάκος πάντως αποφάσισε να καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων ενώ θαα εξεταστεί αν τον προστατεύθηκε επαρκώς από την Αστυνομία.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το