Ελλάδα

Χαμός μεταξύ Παπαδημητρίου και Αντώναρου: «Σωστά σάς απέδωσε τον όρο Λούμπεν ο Μητσοτάκης» – «Είστε βρωμερός»

Ανέβηκαν οι τόνοι το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης σε συζήτηση που είχαν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μπάμπης Παπαδημητρίου, με τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελο Αντώναρο -με αφορμή τη συμμετοχή του δεύτερου στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές του 2023.

«Μεγάλη Πέμπτη είναι η ημέρα του Ιούδα, σας συμβουλεύω να πάτε εκκλησία» είπε αρχικά ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, απευθυνόμενος στον Ευάγγελο Αντώναρο. Εκείνος, τού απάντησε: «Αφήστε τα παιχνίδια, είμαι έμπειρος, αφήστε τους υπαινιγμούς».

Όταν ο κ. Παπαδημητρίου τού είπε «σας “αγόρασε” ο Τσίπρας» ο Ευάγγελος Αντώναρος, εν εξάλλω, απάντησε «εμένα κανείς δεν με εξαγοράζει. Ό,τι έχω πει έχει βγει. Αυτός που ψηφίζει Αντώναρο, ψηφίζει Αντώναρο και ΣΥΡΙΖΑ».

«Αυτά σας είπαν στον ΣΥΡΙΖΑ;» – «Είστε βρωμερός»
Συγκεκριμένα, μεταξύ των δύο έγινε ο εξής διάλογος, στον «αέρα» του ΣΚΑΪ:Αντώναρος: Σιχαίνομαι τις στάμπες καραμανλικός, παπανδρεϊκός. Εγώ είμαι ο Ευάγγελος Αντώναρος και έχω τις απόψεις μου. Δεν θα σας πω πόσο καιρό έχω να μιλήσω με τον Κώστα Καραμανλή,

Παπαδημητρίου: Δεν αφήνετε τον άλλο να μιλήσει, αυτά σας είπαν στον ΣΥΡΙΖΑ;

Αντώναρος: Έχω πει 150.000 φορές ότι οτιδήποτε έχω πει είναι δική μου άποψη.

Παπαδημητρίου: Έχετε πλασαριστεί, καθόλου δεν σας έχει πλασάρει κανείς, έχετε πλασαριστεί σε μια αργόσχολη στάση στο Κολωνάκι κάθε πρωί ως εκπρόσωπος του Καραμανλή, δεν έχετε ποτέ διαψεύσει. Ο Τσίπρας σας «αγόρασε» γι’ αυτό τον λόγο.

Αντώναρος: Είστε βρωμερός και υβριστικός και συκοφάντης, κανείς δεν με εξαγοράζει.

Παπαδημητρίου: Δεν εξαγοράζει εσάς αλλά την εικόνα του ανθρώπου που βρίζει από το πρωί ως το βράδυ τον Μητσοτάκη

Αντώναρος: Ό,τι έχω πει έχει βγει, μου αποδίδονται ημερομηνίες για τις εκλογές που δεν έχουν καμία σχέση με τις εκλογές. Αυτός που ψηφίζει Αντώναρο, ψηφίζει Αντώναρο και ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ συντάσσομαι με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν με ρωτάτε αν έχω γίνει μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, σας απαντώ όχι.

Το… λούμπεν
Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου σχολίασε, επίσης, πως «πολύ σωστά σάς απέδωσε ο κ. Μητσοτάκης τον όρο Λούμπεν γιατί προσπαθείτε να παρουσιαστείτε ως κάτι που δεν είστε και αυτό ανταλλάξατε με τον Τσίπρα» για να συμπληρώσει «ο καθένας έρχεται με τις βαλίτσες του και οι δικές σας βαλίτσες είναι οι ύβρεις».

«Η λέξη αυτή σημαίνει κουρέλια στα γερμανικά και προέρχεται από την αριστερή φρασεολογία και ιδεολογία. Μού προκαλεί και μεγάλη εντύπωση -δεν αισθάνομαι βεβαίως ότι αναφερόταν σε μένα ο κ. Μητσοτάκης- έχει και ένα πρόβλημα διατύπωσης ορισμένων όρων, επειδή έχει ζήσει, πρόβλημα διατύπωσης στα ελληνικά προφανώς τι σημαίνει το καθένα» απάντησε ο κ. Αντώναρος για τον όρο Λούμπεν.

«Ευτυχώς με διέγραψε ο Μητσοτάκης»
«Και γι’ αυτό τον λόγο μού προκαλεί έκπληξη ότι ένας πρωθυπουργός εκλεγμένος που έχει κυβερνήσει 4 χρόνια χρησιμοποιεί έτσι απαξιωτικό και υποτιμητικό λόγο, λέξεις, και ενώ έχει πάει σε σπουδαίες σχολές, δεν ξέρει ότι τα δημόσια πρόσωπα δεν αναφέρονται στους συμπολίτες τους -προφανώς τούς θεωρεί υπηκόους του ο κ. Μητσοτάκης, είναι μία άλλη ιστορία- με τέτοιους υποτιμητικούς (κόβεται), ειδικά όταν ασκούν το δικαίωμα που έχουν από το Σύνταγμα να είναι υποψήφιοι», είπε έπειτα.

Όπως συνέχισε, «και επειδή ο κ. Μητσοτάκης έχει στις τάξεις του πολλά ύποπτα στοιχεία, ανθρώπους που είναι μπλεγμένοι σε λαμογιές, ύποπτες ιστορίες, ανθρώπους που προέρχονται από την άκρα δεξιά με τους οποίους εμείς παλιά στη ΝΔ του Κ. Καραμανλή δεν κάναμε την παραμικρή κουβέντα. Παλιά εμείς στη ΝΔ στην οποία ανήκω από το 1976 και ευτυχώς με διέγραψε ο Μητσοτάκης. Εγώ είμαι πάντα κεντρώος του μεσαίου χώρου. Ποια αριστερά; Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολυσυλλεκτικό, μεγάλο κόμμα που εκτείνεται στο κέντρο».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το