Τοπικά

Χαμηλή βαθμολογία για τους χώρους αστικού πρασίνου στον Βόλο

Στο μέσο όρο της Ελλάδας βρίσκονται οι χώροι αστικού πρασίνου του Δήμου Βόλου, όπως προκύπτει από την ετήσια έκθεση από τα αποτελέσματα της δωρεάν εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα «WWF GreenSpaces», μέσω της οποίας δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να καταγράψουν και να αξιολογήσουν τους χώρους πρασίνου σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.
Η μέση βαθμολογία των χώρων πρασίνου δεν ξεπερνά το 6,1 με άριστα το 10, πράγμα που δείχνει πως γενικά οι πολίτες δεν είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με την ποιότητα και την κατάσταση των χώρων πρασίνου στις ελληνικές πόλεις.

Από τους 1.700 χώρους, μόλις 261 είναι αυτοί που έχουν πάρει βαθμολογηθεί πάνω από 8.
Στον αντίποδα, 451 χώροι έχουν βαθμολογηθεί αρκετά κάτω από τη βάση, από 0 έως 5. Αξίζει να σημειωθεί πως το Πεδίον του Άρεως, το πάλαι ποτέ κόσμημα της Αθήνας, συγκεντρώνει βαθμολογία 5,5, δείγμα της άσχημης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει.

Σε επίπεδο Δήμων, η Καλαμάτα (μέσο όρο 7,8), η Πετρούπολη (μ.ό.7,7), το Ίλιον (μ.ό. 7,7), η Βάρη – Βούλα- Βουλιαγμένη (7,5), η Τρίπολη (7,4), η Φιλοθέη-Ψυχικό (7,3), η Λυκόβρυση-Πεύκη (7,2) είναι οι περιοχές των οποίων τα πάρκα έχουν λάβει κατά μέσο όρο την υψηλότερη βαθμολογία.

Στην πόλη του Βόλου οι χρήστες της εφαρμογής βαθμολόγησαν πέντε χώρους περιαστικού και αστικού πρασίνου (με μέσο όρο βαθμολογίας 6) όπως ο λόφος Γορίτσας, το πάρκο Αγ. Κωνσταντίνου, καθώς και τους χώρους πρασίνου επί των οδών Απ. Βολίδη 35, Ι. Καρτάλη 2 και Οικονόμου 19-23. Η αξιολόγηση αφορά στο πράσινο, την καθαριότητα και τις υποδομές.
Ο λόφος Γορίτσας συγκέντρωσε συνολική βαθμολογία 7 (9,5 πράσινο, 5 καθαριότητα και 1,5 υποδομές), το πάρκο Αγ. Κωνσταντίνου βαθμολογία 6,8 (7,3 πράσινο, 6,3 καθαριότητα, 5,6 υποδομές), ο χώρος πρασίνου Απ. Βολίδη 35 βαθμολογία 6,4 (πράσινο 6, καθαριότητα 9, υποδομές 5), ο χώρος στην Ι. Καρτάλη 2 βαθμολογία 5,6 (πράσινο 7, καθαριότητα 5,3, υποδομές 2), ενώ ο χώρος επί της Οικονόμου 19-23 συγκέντρωσε τη χαμηλότερη βαθμολογία 5,3 (πράσινο 5.5, καθαριότητα 3.5, υποδομές 1,5).

Στον αντίποδα, ο χαμηλότερος μέσος όρος βαθμολογίας σε χώρους πρασίνου εντοπίζεται στους Δήμους Κασσάνδρας (μ.ό. 3,6), Θέρμης (4,3), Ρεθύμνου (4,7), Λάρισας (4,8), Ζωγράφου (4,8).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το