Τοπικά

Χαμηλή η ζήτηση για κρασί εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού

Ενίσχυση των οινοποιείων που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού και του lockdown, αλλά και λόγω της χαμηλής ζήτησης από τα μέτρα για τη μη εξάπλωση του ιού, με αποτέλεσμα η κατανάλωση να έχει πέσει πολύ, ζητεί ο πρόεδρος του Αγροτικού Παραγωγικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα» κ. Γιάννης Κίτσιος. Ο ίδιος επισήμανε ότι πρέπει να τρέξουν οι διαδικασίες για τις αποζημιώσεις των παραγωγών που επλήγησαν από την πρόσφατη θεομηνία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα αμπέλια να καταστραφούν. Επίσης δεν παρέλειψε να σημειώσει πως στη Νέα Αγχίαλο υπάρχουν ζημιές σε κτήματα, οι οποίες δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ, ζητώντας να δοθεί λύση στους παραγωγούς.
Ο κ. Γιάννης Κίτσιος, πρόεδρος του Αγροτικού Παραγωγικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα», σημείωσε πως τα οινοποιεία έχουν πάθει ζημιά λόγω της πανδημίας και η οποία συνεχίζεται λόγω των μέτρων, που έχει ως αποτέλεσμα τη μειωμένη κατανάλωση. «Τα οινοποιεία δεν ενισχύθηκαν παρά το γεγονός ότι και αυτά επιχειρήσεις είναι. Η πανδημία και η κατάσταση έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει ζημιά λόγω και της πολύ χαμηλής ζήτησης. Θα πρέπει να ενισχυθούν, ώστε να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τους αγρότες και να πάρουν την παραγωγή. Ειδικά οι συνεταιρισμοί είναι αυτοί που στηρίζουν τον αγρότη και τον παραγωγό» σημείωσε.

Όσον αφορά στον τρύγο, ο ίδιος ανέφερε ότι όλα κύλησαν ομαλά, όμως για τα αμπέλια που δεν καταστράφηκαν από την πρόσφατη κακοκαιρία του «Ιανού». «Όσα αμπέλια «χτυπήθηκαν» από το χαλάζι και την πρόσφατη θεομηνία, καταστράφηκαν και έπαθαν ζημιά» τόνισε ο κ. Γ. Κίτσιος.
Ζημιές, εκτός από τα πλημμυρισμένα αμπέλια, που καταστράφηκαν, με τους παραγωγούς να περιμένουν τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, υπήρξαν μεταξύ άλλων και σε εργαλεία, που δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ. «Κτήματα ολόκληρα μπαζώθηκαν και γέμισαν με φερτές ύλες. Αυτά για να καθαριστούν χρειάζονται μεροκάματα και μηχανήματα. Ποιος θα τα πληρώσει αυτά;» διερωτάται ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού «Η Δήμητρα».
Η Νέα Αγχίαλος κηρύχθηκε περιοχή έκτακτης ανάγκης και σύμφωνα με τον κ. Γ. Κίτσιο, πρέπει σύντομα να πληρωθούν οι αποζημιώσεις και να δοθούν προκαταβολές στους παραγωγούς για να μπορέσουν να καθαρίσουν τα κτήματά τους. «Τα αμπέλια έχουν μπαζωθεί που σημαίνει ότι χρειάζονται μέρες για να καθαριστούν» ανέφερε ο ίδιος.
Όσον αφορά στη ζήτηση και την κατανάλωση ο κ. Γ. Κίτσιος ανέφερε πως το νέο τσίπουρο του Συνεταιρισμού έχει βρει ανταπόκριση και αρέσει στους καταναλωτές. Τέλος, για το κρασί ο ίδιος σημείωσε πως με αυτή την κατάσταση που διανύουμε, η ζήτηση είναι μειωμένη και υπάρχουν αποθέματα.

Share
Ετικέτες: ζήτησηκρασί

Πρόσφατα άρθρα

Αράχωβα: Δεν «βλέπει» ανθρώπινο παράγοντα η νέα πραγματογνωμοσύνη για το χάσκι

Αύριο το πρωί αναμένεται να υποβληθεί στον εισαγγελέα η δικογραφία για τον θάνατο του χάσκι…

21 Δεκεμβρίου 2023

Χρεοκόπησε ο Ρούντι Τζουλιάνι – Καλείται να πληρώσει 150 εκατ. δολάρια σε αποζημίωση

Αίτηση προστασίας από τους πιστωτές του κατέθεσε ο πρώην δήμαρχος Νέας Υόρκης και στενός φίλος…

21 Δεκεμβρίου 2023

Λύγισε από τις ελλείψεις ο Βόλος 2004 χάνοντας 2-3 από τον ΟΦΗ

Ο ελλιπής Α.Σ. Βόλος 2004 πάλεψε με όλες τους τις δυνάμεις απέναντι στον δυνατό ΟΦΗ…

21 Δεκεμβρίου 2023

Στις 18 Ιανουαρίου η ρεβάνς της Νίκης με τον Λεβαδειακό στο Κύπελλο

Ορίστηκε από την ΕΠΟ η ημερομηνία του επαναληπτικού αγώνα Νίκη-Λεβαδειακός για το Κύπελλο Ελλάδος. Το…

21 Δεκεμβρίου 2023

Πυροβολισμοί στην Πράγα – Ανατριχιαστικό βίντεο: Φοιτητές πηδούν από μπαλκόνια για να σωθούν

Ένα συνταρακτικό βίντεο – ντοκουμέντο από τη στιγμή που φοιτητές πηδούν από μπαλκόνια για να…

21 Δεκεμβρίου 2023

Έρευνα από το Κογκρέσο για τις καταγγελίες ότι η πρόεδρος του Χάρβαντ αντέγραψε το διδακτορικό της

Επιτροπή του αμερικανικού Κογκρέσου δήλωσε ότι διερευνά τις κατηγορίες για λογοκλοπή κατά της προέδρου του…

21 Δεκεμβρίου 2023