Τοπικά

Χαμηλές προσδοκίες από τις εκπτώσεις – Στην πληρωμή των συνταξιούχων ελπίζουν οι έμποροι του Βόλου 

Χαμηλές είναι οι προσδοκίες των εμπόρων για την πορεία των χειμερινών εκπτώσεων που έχουν ξεκινήσει εδώ και δέκα μέρες, αλλά προς το παρόν δεν έχουν διαμορφώσει ένα δυναμικό περιβάλλον καταναλωτικής ζήτησης. Μάλιστα δεν θα ήταν υπερβολή να τονιστεί πως προς το παρόν πολλοί κινούνται ακόμη διερευνητικά, οι αγορές είναι σε μέτρια επίπεδα και οι έμποροι στρέφουν τις ελπίδες για την ερχόμενη εβδομάδα που θα έχουν πληρωθεί και οι συνταξιούχοι και έτσι θα πέσει χρήμα στην αγορά.
«Λείπει η ρευστότητα από τον κόσμο και αυτό φαίνεται και στις φετινές χειμερινές εκπτώσεις που στις δύο πρώτες εβδομάδες οι καταναλωτές κινούνται περισσότερο διερευνητικά» είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Απόστολος Οντόπουλος μιλώντας χθες στη διαδικτυακή εκπομπή «Θεσσαλία Παντού».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι με την πληρωμή των συντάξεων αύριο Παρασκευή και τη Δευτέρα, θα «ζεσταθεί» κάπως η κατανάλωση, αλλά, όπως έσπευσε να συμπληρώσει, οι έμποροι έχουν χαμηλές προσδοκίες από τις φετινές χειμερινές εκπτώσεις. Και το ζήτημα πέρα από τη ρευστότητα είναι και πως ο ίδιος ο θεσμός των εκπτώσεων αρχίζει να χάνει την επιρροή και την αίγλη του, καθώς όλο τον χρόνο οι έμποροι μπορούν να κάνουν προσφορές σύμφωνα με το δικαίωμα που τους προσφέρει ο νόμος, επομένως ο καταναλωτής οποιαδήποτε μέρα μπορεί να κατέβει στην αγορά και να βρει ένα προϊόν σε ελκυστική τιμή. Επομένως δεν περιμένει τις εκπτώσεις για να αγοράσει φθηνά, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Εμείς πάντως λέμε και το έχουμε ζητήσει από το υπουργείο Ανάπτυξης ότι θα πρέπει να περιοριστεί ο χρόνος των εκπτώσεων, να είναι δηλαδή μόνο ένα μήνα και όχι 50 μέρες, όπως συμβαίνει τώρα, και να πραγματοποιούνται τον Φεβρουάριο, ώστε να υπάρχει και μια χρονική απόσταση από τα Χριστούγεννα που παραδοσιακά οι καταναλωτές κάνουν αγορές.
Παράλληλα ένας ακόμη λόγος που οι εκπτώσεις φθίνουν ως γεγονός, είναι και το ηλεκτρονικό εμπόριο στο οποίο επιδίδονται όλο και περισσότεροι καταναλωτές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το