Τοπικά

Χαμένες δεκάδες διδακτικές ώρες στο Γυμνάσιο Σκιάθου – Ακόμη να καλυφτούν τα κενά εκπαιδευτικών

Συμπληρώνεται ένας μήνας από την έναρξη των μαθημάτων και στο Γυμνάσιο Σκιάθου οι μαθητές δεν διδάσκονται Βιολογία, Φυσική, Χημεία, Τεχνολογία, Εικαστικά λόγω έλλειψης καθηγητών, ενώ υπάρχουν και καθηγητές για τους οποίους έχει εγκριθεί η απόσπαση, αλλά περιμένουν την τοποθέτηση αναπληρωτών για να αποχωρήσουν.

Για ακόμη μια χρονιά το Γυμνάσιο Σκιάθου αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα έλλειψης καθηγητών με συνέπεια την απώλεια διδακτικών ωρών, ενώ οι μαθητές αρχίζουν να σκέπτονται το ενδεχόμενο κατάληψης.
Ουσιαστικά μαθητές, γονείς και καθηγητές βρίσκονται στο ίδιο έργο θεατές, καθώς κάθε χρόνο το σχολείο πρέπει να φτάσει κοντά στα Χριστούγεννα για να λειτουργήσει με το απαιτούμενο διδακτικό προσωπικό.
Και είναι φυσικό οι μαθητές να νιώθουν σαν πολίτες β’ κατηγορίας, όταν άλλοι συνομήλικοί τους διδάσκονται για παράδειγμα τη Βιολογία και τη Χημεία από την πρώτη ημέρα σχολικής χρονιάς, αλλά να μη συμβαίνει το ίδιο με αυτούς.
Πιο αναλυτικά στο Γυμνάσιο δεν διδάσκονται αυτή τη στιγμή εννιά ώρες στη βιολογία, έξι ώρες οικιακής οικονομίας, εννιά ώρες στα καλλιτεχνικά, τρεις ώρες χημεία, επτά ώρες στην τεχνολογία και αρκετές ώρες στη φυσική, στα γαλλικά και στη γυμναστική. Δεν γίνεται διδασκαλία επίσης των γερμανικών.
Το οξύμωρο είναι πως τοποθετήθηκαν τρεις καθηγητές στην ειδική αγωγή για το τμήμα ένταξης.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κ. Μάγια Παπαθέου ανέφερε πως έχουμε κουραστεί να βλέπουμε το ίδιο έργο, δηλαδή να ξεκινά η σχολική χρονική και το Γυμνάσιο Σκιάθου να αντιμετωπίζει σημαντικές ελλείψεις σε καθηγητές. Φτάνουμε συνήθως στα Χριστούγεννα και τότε αντιμετωπίζονται κάπως τα κενά. Αυτή τη στιγμή τα παιδιά μας δεν διδάσκονται Βιολογία, Φυσική, Χημεία, ενώ Καλλιτεχνικά δεν διδάσκονται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Γιατί να υπάρχει αυτή η ανισότητα ανάμεσα στους μαθητές της Σκιάθου και των υπολοίπων σχολείων της χερσαίας Μαγνησίας; Έχουμε απευθυνθεί στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας και θέλουμε να μιλήσουμε και με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.
Η κ. Παπαθέου συμπλήρωσε πως πολλοί γονείς αρχίζουν να πηγαίνουν στα φροντιστήρια τα παιδιά τους, επειδή δεν διδάσκονται τα μαθήματα στο σχολείο. Πρόπερσι οι μαθητές δεν έκαναν καθόλου γυμναστική στη Γ’ Τάξη Γυμνασίου και είχαν την ατυχία, όταν φοίτησαν στην Α’ Τάξη Λυκείου πάλι να μην κάνουν γυμναστική.
Οι γονείς αναζητούν έναν τρόπο για να πείσουν τους αρμόδιους φορείς ότι θα πρέπει να σταλούν καθηγητές στο Γυμνάσιο και τα παιδιά τους να μη χάνουν δεκάδες διδακτικές ώρες την εβδομάδα.
Πάντως παρά την έλλειψη διδακτικού προσωπικού το σχολείο πραγματοποιεί σημαντικό εκπαιδευτικό και ευρύτερο έργο με διάφορες δραστηριότητες, ενώ υπάρχει και η στήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το