Αθλητισμός

«Χάλκινος» ο Γκοντόπουλος στο Βαλκανικό καράτε

Στο Βελιγράδι πραγματοποιήθηκε το 26ο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Καράτε Παίδων-Κορασίδων, Ανδρών-Γυναικών και Βετεράνων με τη συμμετοχή 1200 αθλητών από 10 χώρες. Η Ελλάδα ήταν τέταρτη στα μετάλλια με 25 (οκτώ χρυσά, έξι ασημένια, 11 χάλκινα) και ένα εξ αυτών ήταν το χάλκινο του Μιχάλη Γκοντόπουλου, ο οποίος ανήκει στον σύλλογο της Αγριάς «Ο Μαχητής»

Ο σύλλογος μετείχε με δύο αθλητές και συνοδό τον Ομοσπονδιακό προπονητή Ιωάννη Κρίσιλα. Συγκεκριμένα ο Γκοντόπουλος Μιχάλης κατέκτησε το χάλκινο στην κατηγορία Κούμιτε Παίδων 11 ετών -40 κιλά, στην παρθενική του συμμετοχή σε διεθνή αγώνα. Αρχικά επικράτησε του Κροάτη αθλητή με 4-0 και μετά του Σκοπιανού με 1-0. Στον τρίτο αγώνα επιβλήθηκε 3-0 του Βόσνιου αντιπάλου του, αλλά στον ημιτελικό κόντρα σε Κροάτη έφερε 1-1 και ηττήθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα λόγω ποινών. Στον μικρό τελικό νίκησε 4-0 αθλητή από την Βοσνία και πήρε την 3η θέση.

Ο δεύτερος αθλητής του συλλόγου Κωνσταντίνος Αρέθας Κωνσταντίνος που συμμετείχε και αυτός για πρώτη του φορά με τα γαλανόλευκα χρώματα κατάφερε να αποκομίσει πολύτιμες αγωνίστηκες εμπειρίες. Στον πρώτο του αγώνα με τον Κροάτη αθλητή ηττήθηκε 0-1. Ο αντίπαλος του φτάνοντας στο ημιτελικό δεν κατάφερε να τον τραβήξει στην διαδικασία ρεπασάζ για να διεκδικήσει και αυτός την τρίτη θέση.

Το κοουτσάρισμα ανέλαβε αποκλειστικά ο πτυχιούχος Α’ κατηγορίας καράτε και Ομοσπονδιακός περιφερειακός προπονητής Κρίσιλας Ιωάννης.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το