Αθλητισμός

«Χάλκινος» ο αθλητής του Π.Ο. Βόλος Σωτ. Μπρέτας στο Ευρωπαϊκό ποδηλασίας πίστας στη Φιλιππούπολη

Με τον καλύτερο τρόπο για την ελληνική ποδηλασία άνοιξε χθες η αυλαία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πίστας που φιλοξενείται στην Φιλιππούπολη (Πλόβντιβ) της Βουλγαρίας. Ο αθλητής του Π.Ο. Βόλος Σωτήρης Μπρέτας και οι Γιάννης Καλογερόπουλος και Κωνσταντίνος Λιβανός έγραψαν ιστορία κατακτώντας το πρώτο ομαδικό μετάλλιο για την Ελλάδα στον θεσμό.
Οι τρεις ποδηλάτες εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο ομαδικό σπριντ και πήραν την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο. Μάλιστα χρειάστηκε να νικήσουν δύο φορές την Ισπανία μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα για να ανέβουν τελικά στο βάθρο.

Μετά τον πρωινό προκριματικό η ελληνική ομάδα νίκησε την Ισπανία στο πλαίσιο του 1ου γύρου. Όμως οι Ισπανοί πέτυχαν τον ταχύτερο χρόνο από τους χαμένους των τριών σειρών και βρέθηκαν ξανά αντιμέτωποι της Εθνικής ομάδας στο βραδινό αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο. Τα αποτελέσματα του 1ου γύρου ήταν: 1η σειρά Ρωσία-Βουλγαρία 43.123-48.063, 2η σειρά Τσεχία-Ουκρανία 44.655-45.326, 3η σειρά Ελλάδα-Ισπανία 44.214-45.067
Στον μικρό τελικό η Ελλάδα ολοκλήρωσε την προσπάθειά της σε 44.098 και η Ισπανία σε 44.561. Το χρυσό κατέληξε στη Ρωσία που με 43.007 ήταν πιο γρήγορη στον τελικό από την Τσεχία που πήρε το ασημένιο με 43.924.
Χθες αγωνίστηκε ένας ακόμη Βολιώτης, ο Ζαφείρης Βολικάκης που κατέλαβε την 6η θέση στο elimination. Είχε προηγηθεί η συμμετοχή της Αργυρώς Μηλάκη στον τελικό του σκρατς με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να καταλαμβάνει τη 12η θέση στο αγώνισμα.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το