Τοπικά

Χάλκινο μετάλλιο για την Κωνσταντίνα Ραφτοπούλου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Blitz

Ολοκληρώθηκαν οι αγώνες του 1ου Διαδικτυακού Πανελλήνιου Ατομικού Πρωταθλήματος Σκακιού Rapid & Blitz και του 1ου Διαδικτυακού Πανελλήνιου Ατομικού Πρωταθλήματος Σκακιού Γυναικών Rapid & Blitz, που διοργάνωσε η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Φεβρουαρίου, με μια μεγάλη επιτυχία για την πόλη του Βόλου.
Στους πολύ απαιτητικούς αγώνες Blitz, χρόνου 3’+2΄΄, που διεξήχθησαν την Κυριακή, η Ραφτοπούλου Κωνσταντίνα της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου με 9,5 βαθμούς σε 16 αγώνες (8 νίκες, 3 ισοπαλίες) κατάφερε να μπει στην πρώτη οκτάδα της γενικής κατάταξης του πρωταθλήματος Γυναικών και να πάρει την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία Κ16.
Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και στο Rapid Γυναικών, όπου συγκέντρωσε 5 βαθμούς (5 νίκες) σε 8 αγώνες.
Στο σύνολο των αγώνων Rapid και Blitz Γυναικών κατέκτησε την 5η θέση με 19,5 βαθμούς ανάμεσα σε 51 συνολικά συμμετέχουσες.
Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι υπόλοιποι σκακιστές της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου, που συμμετείχαν στους αγώνες.


Εξαιρετικός ο Λαγάρας Στυλιανός, που στο Open Rapid κατετάγη 21ος με 6 βαθμούς (5 νίκες, 2 ισοπαλίες) σε 8 αγώνες και στο Open Blitz συγκέντρωσε 9,5 βαθμούς (9 νίκες, 1 ισοπαλία) σε 16 αγώνες.


Πολύ καλή εμφάνιση από τον Ραφτόπουλο Εμμανουήλ με 5 βαθμούς (5 νίκες) σε 8 αγώνες στο Open Rapid και 8 βαθμούς (8 νίκες) σε 16 αγώνες στο Open Blitz.


Καλή εμφάνιση στο Open Rapid και από τους πρωτοεμφανιζόμενους σε Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα, Παπαγεωργίου Βασίλειο-Ρηγίνο (3 νίκες, 1 ισοπαλία) και Μπουγά Θεόδωρο (3 νίκες) με 3,5 και 3 βαθμούς αντίστοιχα σε 8 αγώνες.
Στους αγώνες συμμετείχαν 278 σκακιστές – στριες (233 στο Open και 45 στο Γυναικών) στο rapid και 190 σκακιστές – στριες (165 στο Open και 25 στο γυναικών) στο blitz.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το