Αθλητισμός

«Χάλκινη» η Τσαντούλα του Σκοπευτικού Συλλόγου Βόλου

Για τέταρτη φορά η Πόπη Τσαντούλα του Σκοπευτικού Συλλόγου Βόλου συμμετείχε στο Swedish Cup για αεροβόλα όπλα, τον αγώνα που θεσμοθετημένα ανοίγει την αυλαία στο ημερολόγιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σκοποβολής (ISSF) και κατάφερε να πάρει το χάλκινο μετάλλιο.
Στο Sävsjö, ένα μικρό χωριό στο μεσοδιάστημα Κοπεγχάγης και Στοκχόλμης, υπάρχει ένα από τα μεγαλύτερα σκοπευτήρια της Ευρώπης με 120 ηλεκτρονικούς στόχους Megalink για αεροβόλα όπλα. Εκεί διοργανώνεται το Swedish Cup Air Guns 2019, ένας τριήμερος αγώνας με απίστευτη οργάνωση και μοναδική ατμόσφαιρα, που συγκέντρωσε περισσότερους από 500 αθλητές από δέκα χώρες. Φυσικά ολόκληρη η σκοπευτική ελίτ Δανίας, Φιλανδίας, Νορβηγίας και Σουηδίας ήταν παρούσα.

Το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία veterans ισοβάθμησε με το ασημένιο ακόμη και στα κεντρικά δεκάρια. Ωστόσο τρία επαναλαμβανόμενα απρόσκλητα επτάρια λόγω και της πίεσης του χρόνου, στέρησαν στην Πόπη Τσαντούλα μία ιδιαίτερα αξιοπρόσεκτη επίδοση.
Αναμφίβολα η συνύπαρξη με άλλους αθλητές και αθλήτριες των Βορείων Χωρών, με σκανδιναβική παιδεία και κουλτούρα, ήταν αθροιστική εμπειρία πέρα για πέρα ευτυχής. H σημειολογία του πρώτου διεθνούς μεταλλίου οπωσδήποτε έχει μεγάλη αξία, καταγράφηκε η ελληνική συμμετοχή σε γιγαντοοθόνες και σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, ενώ η Βολιώτισσα πρωταθλήτρια έφερε στην πατρίδα ένα μετάλλιο ντυμένο στα χρώματα της πρωταθλήτριας ομάδας του Σκοπευτικού Συλλόγου Βόλου.
Επόμενοι στόχοι της Πόπης Τσιαντούλα για το 2019 είναι το Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα βετεράνων στην κατηγορία 55-65 ετών. Εκεί θα διαγωνιστεί στο αεροβόλο πιστόλι γυναικών και στοχεύει στην κατάκτηση ενός ακόμη μεταλλίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το