Ελλάδα

Χαλκιδική: Παραμένουν κλινήρεις μάνα και κόρη που τραυματίστηκαν στην έκρηξη σκάφους

Νοσηλευόμενες στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» παραμένουν η 37χρονη και η 4χρονη κόρη της, οι οποίες τραυματίστηκαν το μεσημέρι της Κυριακής από την φωτιά που εκδηλώθηκε σε σκάφος σερβικής σημαίας στην παραλία του Αγίου Ιωάννη, στη Χαλκιδική.

Όλα ξεκίνησαν όταν σημειώθηκε έκρηξη σε σκάφος το οποίο βρισκόταν εν πλω και στο οποίο επέβαινε μία οικογένεια Σέρβων με πέντε άτομα. Το σκάφος τυλίχθηκε γρήγορα στις φλόγες και κάηκε ολοσχερώς. Με το που ξέσπασε η φωτιά τα τέσσερα από τα πέντε μέλη της οικογένειας έπεσαν στη θάλασσα για να σωθούν ενώ ο πατέρας-χειριστής του σκάφους παρέμεινε πάνω σ΄αυτό και κατάφερε να το βγάλει στη στεριά.

Λουόμενοι, ναυαγοσώστες και άνδρες της πυροσβεστικής κατάφεραν να σβήσουν γρήγορα τη φωτιά. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν η μητέρα και δύο παιδιά που επέβαιναν στο σκάφος. Μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο Ιατρικό Κέντρο Αγίου Νικολάου και από κει κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά τους στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου όπου νοσηλεύονται μέχρι σήμερα. Το σκηνικό εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια εκατοντάδων λουόμενων, λίγα μέτρα μόλις από την παραλία. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η έκρηξη οφείλεται σε πρόβλημα στη μηχανή που παρουσιάστηκε στο σκάφος εν πλω.
Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό.

Πηγή: Έθνος

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το