Ελλάδα

Χάλκη: Τουρκική ακταιωρός προσπάθησε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού

Η τουρκική προκλητικότητα καλά κρατεί και μάλιστα σε ένα χρονικό σημείο που γίνεται προσπάθεια μέσω της Γερμανίας για τη γεφύρωση του χάσματος ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. Την ώρα που οι σχέσεις είναι ήδη τεταμένες για την κατάσταση έξω από το Καστελόριζο, η Τουρκία επιχειρεί να αμφισβητήσει ξεκάθαρα το δικαίωμα της Ελλάδας στη διάσωση εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Τα όσα έγιναν τα ξημερώματα της Τετάρτης (26/8) στη Χάλκη παραπέμπουν σε θερμό επεισόδιο και δείχνουν τη διάθεση της τουρκικής πλευράς.

Από το βράδυ της Τρίτης 25 Αυγούστου, βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση των ελληνικών Αρχών, στη θαλάσσια περιοχή 21 ναυτικά μίλια δυτικά της Χάλκης, για τη διάσωση προσφύγων και μεταναστών οι οποίοι επέβαιναν σε σκάφος. Όπως αναφέρουν οι έως τώρα πληροφορίες, έγινε προσπάθεια από τουρκική ακταιωρό να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού την ώρα που έκανε έρευνα και διάσωση στην περιοχή, ενώ είχε προηγηθεί περιστατικό με τουρκική ακταιωρό, η οποία προσπάθησε με προβολείς και ακτίνες λέιζερ να «τυφλώσει» ελικόπτερο Super Puma του Πολεμικού Ναυτικού, την ώρα που επιχειρούσε να παραλάβει ναυτικό που είχε τραυματιστεί, ο οποίος είναι μέλος πληρώματος παραπλέοντος σκάφους που βοηθούσε.

Λόγω της συγκέντρωσης πολλών πολεμικών πλοίων Ελλάδας και Τουρκίας, παρατηρείται ότι για άλλη μια φορά η Άγκυρα επιχειρεί να αμφισβητήσει το δικαίωμα της έρευνας και διάσωσης της Ελλάδας σε περιοχή ευθύνης της Ελλάδας. Χαρακτηριστικό είναι ότι τουρκικά πολεμικά πλοία που βρίσκονται στην περιοχή του ναυαγίου προσπάθησαν να διασώσουν ναυαγούς τους οποίους τους έδιναν στη συνέχεια σε σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το