ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τοπικά

Χάλασε το όπλο του και το πέταξε… στο ρέμα της Μακρινίτσας

Είχε χαλάσει το παλιό κυνηγετικό του όπλο κι αυτός αντί να το παραδώσει στην Αστυνομία, το πέταξε σε ένα ρέμα στη Μακρινίτσα… Προχθές κάθισε στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, που τον έκρινε ένοχο για πλημμελή φύλαξη όπλου και παράνομη οπλοκατοχή, καθώς η άδεια κατοχής του είχε λήξει.

Ακριβά πλήρωσε την ενέργειά του να ξεφορτωθεί το παλιό κυνηγετικό του όπλο στο Μέγα Ρέμα Μακρινίτσας ένας 68χρονος Βολιώτης, καθώς το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης εννέα μηνών, με τριετή αναστολή, χρηματική ποινή 950 ευρώ και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο 68χρονος κρίθηκε ένοχος για πλημμελή φύλαξη όπλου, καθώς σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στο Δικαστήριο, το χρονικό διάστημα από την 1η μέχρι την 28η Σεπτεμβρίου 2016, φέρεται να ξεφορτώθηκε το μονόκαννο κυνηγετικό του όπλο στο Μέγα Ρέμα Μακρινίτσας. Όπως ανέφερε απολογούμενος, το όπλο είχε εκτεταμένες φθορές και ήταν μη λειτουργικό. Μάλιστα φέρεται να είχε μεταβεί στον Αστυνομικό Σταθμό Πορταριάς, να είχε ρωτήσει τους αστυνομικούς τι να το κάνει κι εκείνοι να του είχαν απαντήσει, να το πετάξει… Η άδεια κατοχής του κυνηγετικού όπλου είχε λήξει από τον Δεκέμβριο του 2004, δηλαδή εμφανίστηκε να το κατείχε παράνομα για 12 χρόνια…
Ο 68χρονος είχε εντοπιστεί, όταν είχε μεταβεί στην Αστυνομία, προκειμένου να καταθέσει νέα αίτηση για έκδοση αδείας οπλοκατοχής, τον Αύγουστο του 2016.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το