Κόσμος

Χάμπουργκερ με DNA… ποντικιών

xzambourger

Μπιφτέκια με DNA ανθρώπων και… ποντικιών, μοσχάρι σε χάμπουργκερ για χορτοφάγους και διάφορους παθογόνους οργανισμούς εντόπισαν ερευνητές του αμερικανικού εργαστηρίου Clear Labs στις ΗΠΑ, μετά από έλεγχο αλυσίδες καταστημάτων της χώρας.

Οι μελετητές αγόρασαν και ανέλυσαν 258 χάμπουργκερ από 79 διαφορετικά καταστήματα και βρέθηκαν αντιμέτωποι με ορισμένα… ανησυχητικά ευρήματα. Τρία από τα λαχταριστά μπιφτέκια είχαν ίχνη γενετικού υλικού ποντικιών και άλλο ένα περιείχε ανθρώπινο.
«Για το ανθρώπινο DNA, το πιθανότερο είναι ότι πρόκειται για κάποια τρίχα, δερματικό ιστό ή νύχι που ανακατεύτηκε στον κιμά» αναφέρει χαρακτηριστικά η έρευνα, και συνεχίζει: «Οι περισσότεροι καταναλωτές, όμως, δεν γνωρίζουν τα φυσιολογικά όρια ανθρώπινου DNA μέσα στο φαγητό».
Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι κανονισμοί για την ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων έχει κενά, τα οποία οι βιομηχανίες της χώρας εκμεταλλεύονται στο έπακρο.
Η έρευνά τους έδειξε επίσης, ότι ορισμένα από τα μπέργκερ για χορτοφάγους περιείχαν αρκετό… κρέας ενώ το 4,3% των δειγμάτων περιείχαν παθογόνους οργανισμούς, που μπορούν να προκαλέσουν δηλητηρίαση ή γαστρεντερίτιδα.
Παρόλα αυτά, το ερευνητικό εργαστήριο τόνισε ότι δεν σκοπεύει να ανακοινώσει τα καταστήματα από τα οποία πήρε τα χάμπουργκερ, πιθανώς για να μην κατηγορηθεί ότι στοχοποιεί συγκεκριμένες αλυσίδες.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το